A cseriti turkálók milyenek?
Charity.
Ugyanolyanok, mint a többi.
Amikben én voltam, azoknak az volt a különlegessége, hogy a bevétel alapítványoknak ment, beteg gyerekek megsegítésére, karitatív célokra.
Nem pedig Juliska gondolt egyet és nyitott egy üzletet, mint az átlag turi. Ami szintén jó, nem azért írom, csak ez a különbség.
A Cseriti (így írva) egy budapesti üzletlánc. (az első kedvéért mondom.)
Én sokat jártam ezekbe az üzletekbe, de nem ruháért, hanem kép- és hanghordozókért. Azért hagytam abba, mert az árukészletet jó pár éve elkezdték központilag szűrni. Magyarán, az átlagnál nagyobb értékkel bíró dolgokat kiszedik az adományokból, még mielőtt kiraknák a polcra. Így megszűnt a "kincsvadászat" élménye, mert a ritkaságokat elviszik a csókosok.
Az, hogy fantáziátlanul magyarosítottak egy angol főnevet (adomány), kb. mint a big in Japan = bikucsunáj, és nem voltak képesek a saját részüket beletenni, nem az én dolgom.
A második kedvéért mondom. A lényegen ugyanúgy nem változtat.
Kinek mi az olcsó és a drága. Nem tudom megérteni az ilyen kérdéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!