A vékony nők miért hiszik magukról, hogy ők sokkal jobban néznek ki, mint aki kicsit mollettebb? Főleg ha 70 éves és 50 kg, de az arca aszott, ráncos a soványságtól.
70 éves nem a vékonyságtól ráncos :D
Egyébként a vékonyság nem egyenlő a szépséggel. Nem minden vékony szép, de ők akkor se lennének szépek, ha nem lennének vékonyak.
De az biztos, hogy a kövérség nem jó. Nekem ne mondja senki egy 150-200 kilós nőre, hogy dundi. Az nem dundi, nem keres formáska, hanem kórosan elhízott.
általában azok beszélnek így, akik...
- féltékenyek mert rajtuk nincs felesleg, másképp savanyú a szőlő
- lusták megmozdulni sportolni egészségesebben élni ergo fogyni ezért inkább próbálják a népet meggyőzni, hogy az beza nem úgy van
70 évesen a dagi is ráncos, kivéve ha addigra nem él mert elvitte a szívroham.
A mai társadalmi ízlés szerint a vékony szebb. Azért mert mindig azt tartjuk kívánatosnak, ami jólétet, egészséget sugall. Mikor nem volt kaja, akkor a háj volt a vonzó. Jelenleg kaja jut szinte mindenkinek, a kérdés inkább, hogy milyen. A fehér liszt, zsír, tömény szénhidrát ami a szegényebb rétegek étkezésére jellemző, az hízlal. Az alternatív alapanyagok, a zöldség-gyümölcs, a kondibérlet pedig drága. A vékonyság időráfordítást és valamennyi témába vágó tudást is igényel. Így az, aki a mai mozgásszegény, cukros-szénhidrátos világban meg tud maradni vékonynak, magasabb státuszúnak tűnik, hisz van felesleges pénze és ideje amit a testére fordíthat. Aki elhízott, az meg azt sugallja, hogy nincs pénze/ideje/akaratereje hogy tegyen ellene. Számszerűen is ki lehet mutatni, hogy a szegényebb rétegek között jelentősen nagyobb az elhízottak aránya. Nyilván ez így nem játszódik le senki fejében mikor ránéz egy 55kg-os nőre, és vonzóbbnak találja mint a 75kg-ost. De ez a pszichológiai alapja.
És nyilván vannak kivételek, akik szeretik ha "van mit fogni" (bár általában ez is a szerencsésen hízó segges-bögyös de amúgy karcsú derekú nőket jelenti nem a hordó alkatot). És vannak extremitások, akik az olyan dagi nőkhöz vonzódnak akik már mozogni sem tudnak, meg etetés fétises emberek is léteznek.
Úgyhogy a kérdésre a rövid válasz az az, hogy azért hiszik ezt, mert a vékony nők a társadalom jelentős része szerint valóban jobban néznek ki, mint az elhízottak. Ez van.
Hagyjuk már! Én genetikailag olyan vagyok, hogy ha más eszik mellettem, akkor is én hízok. A pajzsmirigyem sincs rendben, szóval lehetnék én is akkora, mint egy ház. És kényelmes lenne nekem is tömnöm a képembe a hamburgert (szeretem is), de ehelyett heti 2x sportolok és heti 2x eljárok futni. Emellett meg odafigyelek a kajálásra.
Ha én nem vagyok bálna akkor más is meg tudja oldani. Csak akaraterő kell hozzá, nem kifogás.
🤣🤦
Bocs, ez a kifogás része. Nincs annyi hormon problémás ebben az országban, mint ahogy te azt hiszed. Az egészségtelen mozgásszegény életmód miatt kövér és elhízott a magyar társadalom. Nézz utána, évek óta cikkeznek erről.
Azért írd már le légyszíves, hogy egy nap miből és mennyit eszel, ez kb. hány kalória, és mennyit és miket mozogsz heti szinten.
A hormonproblémás hízást is kordában lehet tartani, erre való a dietetikus pl, hogy összeállítsa az étrendet.
Mindig van mire fogni....
40 felett meg rögtön ráfogják a homronváltozásokra...
Nyilván sztárolni nem kellene magát senkinek, magánügy hogy ki hány kiló.
Meghízni a sok kalóriától lehet. Ahol tényleg éheznek az emberek, ott senki nem kövér. Amúgy maga a meghízáshoz vezető életmód is okozhat hormonzavarokat. Pl. a PCOS, ami lassan minden 2. nőnek van. Nem azért lesz kövér egy PCOS-es mert ez a betegsége van, hanem azért is alakulhat ki maga a hormonzavar mert az illető fehér liszten él és nem mozog. Ez saját tapasztalat. Mikor elkezdtem jobban odafigyelni hogy mit eszem, meg elkezdtem mozogni, mindjárt rendben lett a korábban rossz hormon panelom. És mellesleg le is fogytam.
Vannak olyan állapotok, amikor tényleg nehezebb fogyni, de soha nem lehetetlen. És sokszor maguk ezek a bizonyos állapotok pont a helytelen életmód miatt alakultak ki. A szépség csak egy dolog. A másik dolog az, hogy szomorú mikor valaki már fiatalon egészségtelen. 70 évesen mondjuk már lehet nem fog érdekelni ha meghízok.
"Keveset eszem"
🤷🤦
A kövérek szlogenje a "Még a levegőtől is hízom" mellett.
Az mit jelent, hogy keveset eszel? Hány kcal egy nap?
Fogyni kalóriadeficittel lehet.
Egyél napi csak 1200-1500 kcalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!