Ez milyen stílus lenne?
A goth esztétikának is több típusa van, és van, amelyikben a szegecses bőrkiegészítők meg a zenekaros pólók is beleillenek. Amiről te beszélsz az a corp goth és a romantic goth lehet.
Viszont ez egy művészeti szubkultúra, nem csak egy öltözködési stílus. Kapcsolódik hozzá zene, irodalom és életfilozófia.
Mint goth csaj mondom, hogy ebbõl még semmi nem derült ám ki.
Ez igazából sokminden lehet, metálos, goth, a rave német változata, punk, emo, numetál, grunge, egirl de az is lehet hogy valami wicca vagy hasonló vallásban érdekelt csak és szeret "boszisabban" kinézni. Sõt, még egy csomó basic csaj is néha felvesz egy ilyen szettet, de attól még hogy fekete a körmöd, nem leszel semmilyen zenei szubkultúra része.
Azt kéne megnézni, hogy mik azok a bandás pólók amik vannak rajta mert ez adna támpontot.
Illetve hogy milyen zenét szeret, hova jár bulizni, milyen koncertre megy el.
Kieg az utolóhoz:
Ja és ezt nem ne vedd a szívedre, sokszor még én is benézek valakit pedig én még benne is vagyok ebben.
Pl volt, hogy egy gothnak látszó emberrel beszélgetni, mondtam neki, hogy ú, de jó kijött egy új Vision Video szám, vagy hogy turnézik The Damned eredeti felállásban.
A másik meg csak lesett mint hal a szatyorban.
Sem a goth, sem az emo, sem a rocker, mint gyűjtőfogalom nem öltözködési stílusok, hanem zenei szubkultúrák a külsőségektől függetlenül is, amit az előadók és a rajongók formáltak meg. Különben az egész üres pózerkedés, ha címkét is használ magára az illető.
Sokan vannak, akik egyszerűen csak szeretnek extrémen öltözködni, nem sorolják magukat sehova, de most nem róluk beszéltem.
Én romantic gothra tippelnék enyhe viktoriánus beütéssel, ha csak a megjelenést nézzük. De ha képbe jönnek ezek a modern TikTok-os aesthetic-ek, akkor lehet dark coquette is. Aminek lehet egy fajta gothic jellege is, de ez tényleg csak egy öltözködési stílus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!