Aranyból fehérarany?
#2, ugyanmár! Szó nincs a pénzről, csupán szeretném hordani, de nem ebben a stílusban. Nem hordok aranyat, nem is szeretem, csak ezüst és fehérarany ékszereim vannak. A nagymamám tovább élne ebben, és minden nap “velem lehetne” egy kis darab belőle, de így csak a fiókomban tárolom, ezért gondoltam erre a megoldásra. Szégyelld magad, hogy ilyeneket feltételezel egy ismeretlen emberről, miközben fogalmad nincs róla, mekkora fájdalom számomra, hogy már nincs itt, nem ölelhetem meg, nem lesz ott életem legszebb napján, nem pletyizhetünk vasárnap a tv elől, nem sétálhatunk egyet ebéd után a faluban. Undorító volt a kommented.
Többieknek köszönöm a segítséget, más formációt fogok kitalálni, nem tudtam hogy csak beszámolják és nem konkrétan azt az ékszert olvasztják be. És bár mindig Ő jutna eszembe az új ékszerről, mégsem azt viselhetem magamon, amit Ő adott, így elvetem ezt az ötletet.
Illetve ötvösműhelybe vidd, ne ékszerboltba, ha tényleg azokat az ékszereket szeretnéd átalakíttatni, ilyen helyre pl.
(Az ékszerboltok sokszor a javíttatni vitt ékszert is elküldik egy ötvösnek.)
Elvileg az aranyércet ötvözik, attól függöen, milyen fémmel keverik, lesz belöle sárga, vörös vagy fehérarany.
A meglévö ötvözetböl nem lehet a színaranyat kivonni, ezért nem is lehet a sárga aranyat átalakítani fehérré.
Esetleg megoldható lenne pluszban fehérrel kombinálni - két fehérarany csík között a sárga -, vagy más kombináció, érdemes a 7-es javaslata alapján egy ötvöst megkeresni, több eséllyel tud valami megoldást.
Legismertebb arany ötvözetek:
Fehér arany:olyan ötvözet, ahol az arany az alapfém, az ötvöző pedig ezüst, palládium (nikkel).
Sárga arany: olyan ötvözet, ahol az arany az alapfém, az ötvöző pedig vörösréz és ezüst 1:1 arányú elegye.
Vörös arany: olyan ötvözet, ahol az arany az alapfém, az ötvöző pedig vörösréz.
#1 ha egy ékszerésznek odaadod és abból akarod, akkor igenis abból csinálja. Más kérdés az anyagminőség persze.
Sárga aranyból nem lesz fehérarany, tudtommal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!