Mitől hullik le/ válik fel a műkörmöm?
Már jó egy éve járok ugyanahhoz a körmöshöz, de az utóbbi pár hónapban (3-4) a két időpont között minimum egy körmöm leesett/felvált/letört. Gélkörmökről van szó. A körmösöm azt mondta, hogy a lenövés okán a köröm súlypontja máshova kerül és ezért esik le/törik le. Viszont az egyik kollégám megmutatta, hogy neki is volt egy nagy lenövése, az ő körmei ellenben nem estek/törtek le. Bár már többször láttam, hogy frissen kijőve a szalonból vagy viszonylag frissen is már néhány helyen levegős volt a köröm. Legutóbb direkt rövid körmöket csináltattam, de azok is kb. 2 hét után leestek. És nem, nem nyitok fel konzervet a körmeimmel meg hasonlók. Miután leestek, előtte vagy megvakartam magam vagy csak szimplán felvettem a farmeromat. Ezek mindennapi tevékenységek úgy gondolom és nem szabadna tőle leesniük a körmeimnek. Lévén eladó vagyok egy ruhaüzletben, kifejezetten bosszantó és rosszul is hat/ néz ki az a pár darab lejött köröm... A kifizetett pénzről és az útról már nem is beszélve....
Természetesen beszélni fogok erről a körmösömmel is, viszont érdekelne az itteniek tapasztalata/tudása is.
Előre is köszönöm.
Lehet azóta másik márkát vagy zselét használ vagy másik előkészítő folyadékot. Azt egyébként nem hinném, hogy már akkor levegős amikor kijössz a szalonból, mert az nem pár perc alatt lesz olyan. Ha nagyon karvalyosodik a körmöd az is nagyban hozzájárul ehhez, viszont ilyen esetben legalább kéthetente kellene járnod (de ez extrém karvalyosodás esetén fordul elő). Nálam a két mutatóujjam ilyen, nekem épphogy bírja a 3 hetet anélkül, hogy egy az egyben felválna. Mivel az anyag nem hajlik a saját körmöddel együtt, így inkább elválik tőle.
A levegősödésnek lehet több oka is, akár ez amit írtam, vagy elfolyik az anyag, nincs lemattítva a természetes körömlemez vagy poros marad.
Én ugyanígy jártam többször is (mindig azt hittem,hogy én csinálok valamit rosszul).Már havonta kétszer kellett mennem,de az a két hét alatt is volt,hogy úgy ragasztottam vissza,vagy festettem ki néhàny körmöm sima körömlakkal.
Váltottam manikűröst,egy se esett le,meg se pattant,csak a lenövés miatt kellett visszamennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!