Borotvák közötti különbség?
Miben másabb egy pár száz ft-os borotva, mint egy több ezres? Tudom, csík, mozgás, pengeszám... De mivel lesz másabb a láb/hónalj/stb? Teljesen ugyanaz az eredmény, nem?
(női borotvára gondolok)
Nem mindegy hogy mennyire serti fel a borod felszinet pl. Talan ez a legfontosabb.
Az se mindegy hkgy eleg e egyszer athuzni mert tobbszor pl nem szabadna de az eldobhatok nem eleg jok ahhoz hogy egy eleg legyen
A kornyezetvedelem sem utolso szempont.
Erre amugy azt szoktak mondani hogy probald ki mindkettot es erezni fogod. Amugy az eldobhsto 3-4 pengeseket sokkal gyakrabban kell cserelni mint a cserelheto fejes 5 pengeset. Szoval arban pont ugyanannyi
Nekem az eldobható nem volt jó, nem elég éles, többször át kell menni. Volt olyan, ami a szőrt csak húzgálta, de nem távolította el, a bőrt meg felkarcolta. Még a bőrt sem vágta meg, csak karcolta összevissza. Pedig normális szőröm van, nem valami extra erős.
Én cserélhető fejes férfi borotvát használok (régen nem volt nőiben ilyen) és az sokkal élesebb. Meg persze kaptam is tanácsokat férfiaktól, hogy hogyan kell használni. Nem tesz neki jót, ha túl hosszú a szőr. És rendszeresen kell cserélni, nem szabad már használni, ha nem elég éles.
Emlékszem, amikor a 90-es években megjelentek először a kettő, aztán a három pengés borotvák. Az egypengés után óriási kényelmi és minőségi ugrás volt.
Férfiként nekem a gillette 3 és 4 pengés változatok jönnek be, a cserélhető fejesek. Párom is férfi borotvát használ a testén, teljesen elégedett vele. El sem tudom képzelni, hogy egy nő az egypengéssel például az intim részét borotválja. Szinte nem volt olyan borotválkozás, hogy mi férfiak nem vágtunk volna bele az arcunkba.
Minél több a penge, annál nagyobb felületen oszlik el a nyomás, annál kíméletesebb a bőrhöz. ☝️
“ El sem tudom képzelni, hogy egy nő az egypengéssel például az intim részét borotválja”
Jelen 🙋♀️ soha nem vágtam meg magam, nem nyomom rá. Sokkal könnyebb így mert nem szorul be folyton a szőr a pengék közé.
Kifejezetten érzékeny a bőröm.
Amúgy miért “üljek le”? :D
4
A 90-es években nem borotválkoztam még...Évekig többpengés borotvát használtam.Annak idején olyant kaptam ajándékba.És a reklámok is azt sugallták,hogy az a tuti..Aztán nemrég kíváncsiságból vettem, kipróbáltam a régi rendszerű biztonsági borotvát.azóta ilyent használok.Nekem az a véleményem,hogy semmivel sem rosszabb ez mint a többpengés készülékek.Sőt inkább jobb.Több előnye van mint hátránya.Logikusan végiggondolva;a több penge eleve nagyobb eséllyel okozhat irritációt.Hiszen ugyanazon a felületen egymás után végigsiklik 3-6 penge.Míg ennél csak egy.Tisztítani is könnyebb.Mint használati tárgy is szebb a fém készség.A biztonsági borotvával ugyan valóban könnyebben megvághatja magát a használó.De csak addig amíg rá nem érez a megfelelő technikára.Egy rövid,néhány hetes tanulási folyamat után már nem kaszabolja össze az arcát az ember.Utána már semmiféle hátrányt nem szenved.Előjönnek a szerkezet jó tulajdonságai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!