Tetoválás 16 évesen - hogy bírjam rá a szüleimet?
Most lettem 16 éves, és már régóta gondolkodom egy tetováláson, de az apukám eléggé ellene van, anyukámat meg még nem kérdeztem. Piercingjeim már 1 éve voltak/vannak, és nem csak úgy divatból készíttetném a tetoválást, hanem jelentéssel együtt.
Tudniillik elég sok rossz történt velem az eddigi életem során, és a fiatal korom ellenére sokkal értelmesebb, megedzettebb és önállóbb vagyok, mint a velem egykorúak.
A csuklómra szeretnék egy aprócska "unbreakable" feliratot, hogy akárhányszor ránézek a csuklómra és a rajta lévő kis feliratra, mindig jusson eszembe, hogy nem adhatom fel ha már eddig túléltem, és nem törhet meg senki és semmi. Tudom, hogy 18 év alatt nem nagyon van (sőt, nincs is) olyan rendes tetoválószalon, ahol ezt nekem megcsinálnák szülői jelenlét/beleegyezés nélkül, de akkor mégis hogyan érhetném el, hogy a szüleim belemenjenek? Vagy legalább csak anya, hogy elkísérjen egy szalonba és elfogadja, hogy számomra ez fontos lenne, és hogy ezzel csak még eltökéltebb, elszántabb, céltudatosabb lennék? Komoly és régi álmokat hajszolok magam előtt, mint pl. minimum 3 nyelvvizsga, egyetemi tanulmányok Berlinben, stb.
Szóval hogy bírhatnám rá a szüleimet, hogy ez nekem csak jót tenne?
16/L
hát mond el nekik is,hogy miért lenne neked fontos ez a tetoválás,jobbat nem tudok.
amugy nekem is most lesz tetoválásom,én 15leszek,de nekem megengedik a szüleim,és nekem is van piercingem nyár ota :D :)
sok sikert :)
Nem régolvastam egy szülő írását, aki véletlenül vette észre, hogy a lányának tetoválása van (asszem, 16 vagy 17 éves a leányzó), szóval van olyan tetoválószalon, ahol megcsinálják.
Mondjuk ha már régóta gondolkodsz rajta, akkor kibírod már azt a 2 évet, amíg nagykorú leszel, utána meg már nem kell senki engedélye. Csak azt nem értem, miért angolul akarod ráírni, ha egyszer magyar vagy.
Egyébként mindenki, aki tetoválást csináltat azzal van, hogy nem divatból csináltatja, hanem jelentése van blablabla, de érdekes módon pár év múlva mégis megbánja a többség..
Nézd, a piercinget akkor szeded ki, mikor akarod. 16 évesen sok mindent szeretne az ember, amitől aztán meg is szeretne szabadulni, a tetoválástól nem nagyon tudnál.
Akkor is, ha érettebb okosabb stb vagy, az összes 16 éves érettebb, okosabb, MÁS elég csak itt megnézni a kérdéseket, 99%, hogy benne lesz: De én érettebb vagyok és nem vagyok olyan, mint a többi stb. hogyne. A korral jár ez a MÁS vagyok dolog. Meglátod. Akkor is, ha most kiakadsz, hogy úgy sem értem, mert tényleg.
Én is akarok a csuklómra, de beláttam ép ésszel, hogy nem biztos, hogy jó lenne az nekem, 23 vagyok. Ha tizenhat évesen megcsináltatom azokat a dolgokat, amiket szeretnék a mai fejemmel nem akarnék kijönni a házból, pedig vannak ám piercingjeim is és tetoválásaim is, és akkor rá tudtam volna gyújtani a házat anyámékra, de pár év múlva úgy voltam vele, hogy jó ég, még jó, hogy anyámék lebeszéltek, mert így kialakult személyiséggel érleltem meg magamban a dolgokat és hát a végeredmény távolról sem az volt mint akkor.
A másik az, hogy bár mindegy, hogy öregen hogy nézel ki, de ami a legjobban mutatja az öregedést egy nőn, az a nyaka és a keze. Nem nézne az olyan jól ki később, nem, nem 60 évesen, és elrejteni sem tudnád.
A másik az amúgy, hogy lehet 20 évesen odajutsz, hogy lesz rajtad egy szó idegen nyelven, amiért nem lesz már úgy oda. Most persze cool, meg minden...
most elfoglak szomoritani..
de, 16 évesen (sőt már 14 évesen is) mindenki ugy érzi hogy ő érettebb a koránál, és ő annyi rosszat megélt már hogy felnőttesebb mint a többi kortársa stb stb stb... én is igy éreztem anno most nevetek azokon amiket akkor tettem... pár év mulva te is igy fogsz tenni...
régen rossz, és kevés az akaraterőd ha egy felirat kell a kezedre hogy eszedbe jusson a célod.. jelenleg heti 5 különórára járok, gimnáziumban tartom a 4,5ös átlagot , és heti két alkalommal dolgozok suli után 8 órát hogy érettségi időszakban a szakács vizsgámat is letehessem (erre persze elméletet is kell tanulnom) + 2 nyelvvizsgára készülök jelenleg, nyáron ausztriában fogok dolgozni... emellett boldog párkapcsolatban élek, erre se kevés időt kell töltenie az embernek, elhiheted nekem is mennyire nehéz, de megy ez felirat nélkül a kezemen... nem tenne jót elhiheted.. a tetoválásokat csak eléggé huzosan lehet kiszedni ha egyszer már odatették, és évek mulva lehet hogy megbánnád.. a másik meg az hogy majd mikor 80 éves leszel és ráncos, majd ugy kell kihajtogatni hogy oda nem az van irva hogy breakable hanem unbreakable...
szal én azt ajánlom várj vele még pár évet 4-5öt és utána ha még mindig ugy tartod hogy erre szükséged van mindenképp tetováltasd...
köszönöm a válaszaitokat, megfogadom a tanácsokat és még gondolkodni fogok rajta.
a megpróbáltatásokat amiket átéltem, arra értem, hogy én a szüleim nélkül nőttem fel 14 éves koromig, mert anyuék messze dolgoztak, én meg mamáméknál nevelkedtem, és sokat sírtam miattuk, mert sosem voltak ott, amikor kellett volna, és csak magamra számíthattam, mert ugye a mama már egy másik generáció, ő sok mindenben sajnos nem tudott segíteni és nem tudta pótolni teljes mértékben a szüleimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!