Mennyi idő után piercing szúrás után cserélni az ékszer?
Én egyszer a conchommal mentem be egy szalonba 3 hónap után, hogy szeretném kicseréltetni, akkor azt mondták, még 2 hetet várjak, pedig én azt éreztem, begyógyult.
A helixemet decemberben szúrattam, én most érzem azt, hogy teljesen begyógyult, most fogom kicsereltetni.
Porcos piercingek esetén a látszólagos gyógyulás 6-8 hét, a tökéletes gyógyulás 6-24 hónap (tehát akár két év is lehet). Én nem véletlenül mondom, hogy 3-6 hónapnál előbb nem érdemes kicserélni őket, mert nem várt eredményeket hozhat. Nem feltétlen fog produkálni gyulladást, vagy más panaszt, de nagy rá az esély. Első helixemnél két hónap után cseréltem ki, egy frissen fertőtlenített ékszerre, mindezt úgy, hogy a fülem is alaposan lefertőtlenítettem és gumikesztyűben csináltam. Mondanom sem kell, hiába volt a csereékszer titán, második napra begyulladt. A legtöbb porcos ékszerem fél évnél hamarabb nem cseréltem ki, sőt, igazából az exnyelvpiercingem leszámítva egyiket sem és nem kevés piercingem van.
Ezen felül jó tanácsnak:
Ha már azt érzed, hogy minden rendben, akkor is napi reggel-este kezelgesd, ápolgasd.
A porcszövet vérellátása nagyon rossz, így a regenerációja úgy, hogy közben idegen anyag van ott, nagyon lassú. Tény, hogy ha egyszer tökéletesen begyógyul és a lyukban belül az ékszer szára mentén a porcszöveten kialakul felhám, akkor az már soha az életben nem fog összeforrni, mert képtelen rá magától. Ezért rossz annak, akiknek sipolyuk van a fülükön, mert macerás valóban eltávolítani.
7 hét nem túl sok idő. Azért még pár hétig nem mennék vele strandra.
De akármennyire is tanács a tanács, végül úgyis azt csinálsz, amit te szeretnél. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!