Mennyibe kerül manapság egy rendes napszemüveg?
en most vettem a pasimnak egy ray-ban az is eleg draga (35-60e forint).
Azert valasztottam ezt mert nagyon regi gyarto biztos tudjak mit csinalnak, a lencsék biztos védelmet nyujtanak. Szemben a divat markakkal akik ki tudja miert számlják fel a pénzt. Ezek 100e és felette vannak de nekem mind túl hivalkodó volt.
Attól függ milyen igényeid vannak.
Egyik barátnőm most vett 12 000-ért optikában, tehát ez is biztos véd és betölti a funkcióját, viszont szerintem ez akciós volt.De egyébként határ a csillagos ég, azért 20 körül már biztos lehet kapni.
Én ilyet vettem tavaly, nekem nagyon bejön és szerintem jó áron van.
Kis fejtágító:
A polikarbonátból készült napszemüvegek mind uv-szűrősök. A polikarbonát anyagánál fogva 400 nanométernél vágja a fényáteresztést:
Nyilván tök véletlen, hogy a kereskedelem is pont az UV400 paramétert mantrázza, csak nem kötik az orrodra, hogy ezt a polikarbonát alapjáraton megcsinálja, a kispénzű vásárlónak is. Ezt egy optikustól a halála napján se fogod hallani, mert azt nyomják, hogy az olcsó napszemüveg gagyi bevonata elégtelen hatású, ezért kell speciális bevonatos, minőségit (= drágát) venni.
De kérdezd meg az optikust, hogy UV ellen olcsó vagy drága napszemüveget ajánl :)
Utána is méricskéltek:
"CR-39R műanyag esetén az UV-elnyelődés 88%, polikarbonát lencse esetén ez 100%"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!