Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Milyen az a "falusi arc"?

Milyen az a "falusi arc"?

Figyelt kérdés

Többször szembejött mar, hogy ilyesfajta jelzokkel illettek noket. ("falusi arca van", "szép, de a vidéki vonasok meglatszanak rajta")

Ezek mégis mit takarnak? Egyszeruen nem jovok ra, semmi kozoset nem veltem felfedezni ezeken az embereken.

2023. márc. 22. 10:00
 1/8 Metionin ***** válasza:
94%

Én fordítva hallottam, kis településről származom (a neve város, de csak a neve) és idősebb nők mondták rólam anyámnak, hogy nem csoda, hogy elköltöztem, mert "ez már kicsi korában is más volt, már akkor olyan volt, mint egy városi, az arca is meg minden" - szóval kell lennie városi arcnak is, csak kérdés, hogy az milyen :D

Btw semmi különbséget nem látok a falusi és városi emberek arcai között, ami a vonásaikat illeti.

2023. márc. 22. 10:24
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Hát általában mi felénk arra mondták, hogy meglátszik valakin, ha szabad levegőn fizikai munkát végez, süti a nap és általában tradícionális kiadós paraszti ételeket eszik mellé.

De ez nem genetikus, hanem az évek alatt kialakult dolog.

2023. márc. 22. 10:33
 3/8 Metionin ***** válasza:
100%
2. Most, hogy mondod, akkor a soványságom és a hullafehér bőröm miatt titulálhattak vajon városiasnak az asszonyok?
2023. márc. 22. 10:45
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Valóban van "falusi" arc, de nem tudnám megfogalmazni, miben nyilvánul meg. Talán, ha sok fényképet összehasonlítasz, megérzed. Szerintem inkább csak érezni lehet.
2023. márc. 22. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

3, hát esetleg, nem tom.

De az a sztereotipikus tenyeres-taplas parasztasszony alkat amit pl a kommunista propagakda posztereken is látni, az ez.

Persze nyilván ez genetika kérdése is, ha ezt dobta a gép, akkor a foglalkozásod igazából mindegy.

2023. márc. 22. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Szélesebb, “alföldies” turanid arcforma, kismalacokra emlékeztető turcsi orr, ami azokon a területeken jellemző, ahol kevésbé volt jellemző a nyugati népekkel való keveredés, maximum a kunokkal, jászokkal és kis mértékben a szlovákokkal.
2023. márc. 22. 12:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Velem is közölték, hogy nem látszik rajtam, hogy falusi vagyok. Amikor kérdeztem, hogy milyennek képzelnek egy falusit nem tudták megmagyarázni
2023. márc. 22. 15:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg a Szépművészetiben Velasquez "Étkezők" vagy Goya "Korsós Lány" című festményét! Tipikus "vidéki arcok", ez világjelenség.
2023. ápr. 30. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!