Miért készítenek olyan béna képeket a személyi igazolvány készítésnél?
Életem kérdése.
Az egyik képen úgy nézek ki, mint egy morcos gyerekterminátor, a másikon meg mint egy bűnöző.
Én másik rassznak is elmennék az enyémen, frankón indiai vagy pakisztáni bőrszínt adott nekem az árnyék.
Az meg a másik, hogy totál szopott gombócnak nézek ki, mert a hajamat le kellet nyalni, mert belezavart a háttérbe és nem fogadta el a fotót a gép.
Nagyon sok múlik a fényviszonyokon. Ami egy fülke belsejében ritkán szokott vállalható minőséget visszaadni.
Én a gyerekkori igazolványképen nagyon erősen kábítószerfüggő, közel–keleti vendégmunkásként lettem megjelenítve erősen módosult tudatállapotban, üveges tekintettel :D Vagy életfogytiglanra ítélt heronista sorozatgyilkos pszichopatát is ki lehet olvasni abból a képből.
A felnőttkori készítésének idejére már fejlődött a technika, megtanultam hogy hogyan és milyen szögben kell néznem a kamera felé, és egy minimális szinten az ott dolgozók hozzáértése is javult. A felnőttkorin magamhoz képest kifejezetten jól nézek ki, az egyik kedvenc képem lett magamról :D
Az viszont ironikus, hogy a gyerekkorin egy erősen leharcolt középkorú férfinek tűnök, a felnőttkori meg "túl jól sikerült", azon egy retusáltnan tűnő tizenhat éves luxus hímprosti köszön vissza.
Lehet, hogy az intézménytől is függ, vagy nem tudom.
Az útlevelem másik városban készült, és azon egész jól sikerült a fotó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!