Szerintetek mennyit ront egy nőn, ha nem jár kozmetikushoz? Vajon azok az arckezelgetések (nem akné) tényleg segítenek és szépítenek?
Félreértés ne essen, amit kihagyok a kozmetikusnál, megcsinálom itthon. Szemöldökszedés, szőrtelenítés, arcápolás, tisztítás, maszk, hidratálás.
Én most olyan kozmetikai kezelésekre gondoltam, amiket kozmetikában végeznek. Pl bőrfiatalítás, arcmassszázs, pakolások, valami kis kütyükkel is szokták birizgálni a bőrt... néhány ismerősöm jár ilyesmikre rendszeresen. Szerintetek ennek a hiánya nagyon meglátszik egy nőn? 22 éves vagyok, még fiatal a bőröm, csak simán érdekel. Én sosem voltam kozmetikai kezelésen, csak tiniként 1-2 pattanásos nyomkodáson. Pattanásos már nem vagyok szerencsére.
Amennyiben jó az arcápolási rutinod, minden kiváltható amit a kozmetikában kapsz.
Sőt, az az igazság, hogy nagyon nehéz jó kozmetikust találni, aki jó minőségű termékekkel dolgozik és tudatos bőrápoló.
Szerintem, ha valaki foglalkozik magával, akkor semmit sem ront. A kozmetikus sem csoda. Ha az lenne, akkor mindenki szép és fiatalos lenne, aki rendszeresen jár. És nem azok. Sőt, én amikor látom, hogy a kozmetikusnak nem szép a bőre, idősebbnek látszik, mint a kora, akkor azért mindig meglepődök, hogy mégis ki az, aki elhiszi neki, hogy használnak a kezelések.
És nagyon sokat számít a genetika, valamint, hogy mennyit napozik/napozott valaki. Ezeknek sokkal nagyobb a hatása a bőr állapotára, mint a kezeléseknek.
Sztem semennyit, én kb 7 éve nem voltam kozmetikusnál, és egyedül mégis jobb bőrt sikerült csinálnom magamnak, mint amit a kozmetikus csinált anno.
Most nyilván vannak jó kozmetikusok is, de mégiscsak egy átlagi havi 1 órás kezelést vetünk össze a mindennapos, tudatos otthoni ápolással.
Csodát nem fog tenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!