Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Milyen márkájú automata órát...

Milyen márkájú automata órát vegyek?

Figyelt kérdés
100k alatt szeretném megúszni, belépő órákat nézegetek. Orient f6922 vagy Seiko 7s26 a jobb szerkezet?

2023. febr. 27. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Ez érdekel engem is,Seikoval szemezgetek, de van egy olasz hasonló jellegű kis márka is amely Seikohoz nagyon hasonló automata órákat gyárt, elég jó áron árulva. Nagyon gondolkozok rajta :)
2023. febr. 27. 10:54
 2/9 A kérdező kommentje:
A 7s26 tényleg nem húzható fel koronáról?
2023. febr. 27. 12:26
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Elvileg ahogy olvastam elhagytak a manualis felhuzas lehetoseget.
2023. febr. 27. 14:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

2

Nem húzható koronáról, de az újabb Seikok már a 4R35/36 szerkezetekkel van szerelve ami másodperc-stoppos és koronáról húzható. De Orientek közül is van sok ami még nem koronáról húzható.

Amit most vennék azok ezek:

[link]

[link]

[link]

Ezek modern szerkezettel vannak ellátva, zafír üvegesek is.

Hátrányuk, hogy kicsit nagyobb sportos búvárórák(ami vagy tetszik neked, vagy nem), meg hogy itt veszed ahol linkeltem nem feltétlen jár gyári garancia, hanem az oldal intézi ami nem mindig szerencsés. Csak ezek most itt vannak 100 alatt, amúgy általában bőven felette vannak árban.

Vannak még a Seiko SRPG, SRPD, SRPH órák amik az új Seiko 5 sorozatban vannak, azok is modern szerkezettel szereltek de csak kristályüveggel amit én annyira nem szeretek személy szerint főleg 100 ezer környékén.

Meg a Citizennek is vannak automata órái ebben az árszegmensben azok is kristályüveggel. Szóval ár-érték arányban nálam az Orient a befutó.

Igazából egyik japánnal sem jársz rosszul, más márka meg nem nagyon van, max a műanyag szerkezetes nem szervizelhető Swatchok, meg esetleg microbrandek amik nagyon elvétve csúsznak be 100 ezer alá.

2023. febr. 27. 15:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Búvár órák nem jönnek be, jelenleg legjobban az orient stingray 2 tetszik. Az ásványi üveges+50m vízálló. 50m es órával el lehet menni pl strandolni? Termálvíz, klóros vizet mennyire bírja? Zafír üveges órát ilyen árban és óra stílusban modernebb mechanikával nem találtam még.
2023. febr. 27. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

5

50 méter az felszíni úszásra elvileg alkalmas, de nem erőltetném. Meleg meg klóros vízbe leginkább egyiket sem. Akkor vegyél egy G-shockot. Igazából a kristályüveg sem gáz ha tudsz rá vigyázni. Én azért néha odakoppintom ide-oda, és gyorsan megkarcolom, cserélni meg nem olyan olcsó.

2023. febr. 27. 15:38
 7/9 anonim ***** válasza:
90%

Szia #4-es! Én adtam az #1 és #3-as választ. Az Orient Mako Kamasu nagyon tetszik laikusként.

Amit emlitettem olasz márka a Vertigo.

Ebben a cikkben olvastam először róla:

[link]

Utána keresgéltem neten róla ezt-azt, nekem ez is jónak tünik, árban is és szerkezetben is.

Neked, nektek mi a véleményetek róla?

2023. febr. 28. 09:17
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7

Konkrétan semmi megbízható infó nincs róluk 1-2 szponzorcikket leszámítva. Ettől még lehet jó de mivel gari az nincs így inkább vennék egy jól bejáratott alis márkától mertott ugyanezt feleennyiért megkapom.

2023. febr. 28. 13:44
 9/9 anonim ***** válasza:
51%

#8-as:

Köszi, értem. Innen nézve tényleg nem túl nagy deal....

2023. febr. 28. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!