Szebbnek vagy csúnyábbnak látjuk magunkat?
A harmadik válaszoló első mondatán felnevettem. :D Igen, ha ötször szebbnek látom magam, mint amilyen valójában vagyok, akkor nálam is nagy gáz van. :D
Amúgy meg én mindig azt mondom, hogy az ember önmagával szemben a legkritikusabb. A tükörbe nézel. Nagy az orrod. A bőröd tele van mitesszerrel. A homlokod túl nagy. Az ajkaid túl picik. Az ember csak saját magát szokta általában így elemezgetni. A többi embert nem fogja annyira érdekelni, hogy milyen az orrod, vagy hogy mennyi mitesszered van. DE ha te belenézel a tükörbe, sokszor te csak azokat a dolgokat veszed észre, ami szerinted csúnya.
Például én nem szeretem az orromat. Nem is tudom milyen az orrom. Nem is az, hogy nagy, hanem pufi, kövér, vagy nem is tudom. Nem szeretem. Viszont sok színésznő van, akinek hasonló az orra, stb, és őket meg szépnek látom, nem érdekel, hogy milyen az orruk, de a saját orromat mégis csúnyának tartom. Szóval nem tudom, szerintem az ember általában magával szemben a legkritikusabb. Persze kivétel az mindig akadhat, de szerintem sokan inkább csúnyábbnak látják magukat. Szerintem nagyon könnyű "hibát" találni magunkon. Mármint mindig látod magadat a tükörben, a képeken, és egyszerűen találsz "hibát" magadon. Ez olyan mint a képeken. Csinálsz magadról egy képet, és úgy vagy vele, hogy "ez milyen jó kép", de aztán minél többet látod, annál jobban utálod, mert egyre több és több "hibát" látsz magadon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!