Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Történt már ilyen mással is...

Történt már ilyen mással is parfümök terén?

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa és bosszantó dolgot tapasztaltam az egyik parfümömmel. Kb. 1 éve vásároltam a Douglasben és azóta is ugyanez a helyzet: Olyan, mintha a parfüm összetevői nem akarnának működni. Amikor megszagolom az üvegből, többnyire vagy nem érzek semmit, vagy csak valami nagyon halovány részét a parfümnek. Más napokon amikor beleszagolok, akkor jobban érződik a parfüm igazi karaktere, amilyennek lennie kéne, de sajnos már vásárlás óta nem hozza azt az intenzív illatot és tartósságot, hatósugarat, amit egy régebbi üvegem nyújtott. Észrevettem, hogy azokon a napokon, amikor az üvegből is nagyjából jól érezni az illatot, akkor magamra fújva is sokkal jobban viselkedik, kijönnek az illatjegyek, jobban egyben van és tartósabb (persze nem annyira így sem, amint amennyire kéne), amikor viszont az üvegből sem érezni, akkor bőrön is olyan fura, szúrós kemikália szaga van és nagyon gyorsan meg is semmisül. Fogalmam sincs mi ez, nagyon bosszantó és teljesen kiszámíthatatlan. Nem hiszem, hogy az orrommal lenne a probléma, mert a másoktól kapott visszajelzések is ezt erősítették meg, illetve érzem rendesen a szagokat.

A szekrényben, fénytől elzárva tartottam mindig, de hát már az elejétől kezdve ez volt. Utánaolvastam, de a legtöbben a mai napig úgy írják le a parfümöt, amilyen a régebbi üvegem volt. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy kifogtam egy rosszabbul sikerült szériát és tényleg arról van szó, hogy valahogy nem működnek rendesen a parfüm molekulái. Ilyet más parfümömmel még nem tapasztaltam (mondjuk nincs is túl sok). Mindegyiket lehet érezni az üvegcséből, hiszen párolog az illat, de ennél néha kijön, néha nem, néha érezni valamit de csak az árnyéka a réginek. Létezik ilyen, hogy hiba csúszik magának a folyadéknak a gyártásába, vagy történt valami az összetevőkkel, mielőtt palackozták volna azt a szériát? Azt már megfigyeltem, hogy az olcsóbb online üzletekből lehet kapni selejtesebb példányokat (csálé, törött szórófej, romlott vagy alkohol illatú parfüm stb.), tehát gondolom a gyárban is válogatják, és ami rosszabb széria, azt lesejtezik, és megy a másodosztályú piacra. De ilyet, hogy folyton változik az üvegben az illat, mintha folyton szétesne, majd összeállna, ilyet még nem tapasztaltam, plusz hogy sehol a régi tartósság és alig érzi magán az ember közvetlenül már felfújás után.

Tapasztalt már valaki ilyet? Szerintetek megéri még kísérletezni így az illattal és újabbat venni így egy év távlatában hátha az jobb lesz? Vagy lehet, hogy már ilyen az összes? De akkor miért szinte csak én tapasztalok ekkora minőségbeli változást?

2022. szept. 2. 15:26
 1/2 Isti22 ***** válasza:
100%
Sajnos igen, időnként megváltoztatják a receptet, mert egy-egy összetevőt betiltanak pl. állatvédelmi okokból vagy mert allergénnek bizonyul, esetleg nagyon megdrágul. Rosszabb esetben megpróbálják modernizálni és ezért változik a receptúra.
2022. szept. 4. 06:37
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen ez világos, de nekem az a furcsa, hogy maga az illat miért nem működik még önmagában sem, mintha valami probléma lett volna vele a gyártás folyamán és elrontották, nem tudom. Reménykedem, hogy csak ideiglenes, vagy csak néhány szériával történt ez, különben nem értem miért panaszkodik rá több ember.
2022. szept. 4. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!