Miért ilyen szemetek azokkal, akik megvarrják a ruhadarabjaikat? Kisebb márka nevek is megelégednek a fairtrade businesszel, pont a nagy márkáknak nem elég, kiszívnák a nyomorult szegény nép utolsó csepp vérét is? Miért?
Figyelt kérdés
Tegnap nézegettem Michael Kors illetve Ralph Lauren cuccokat. Mikor rácsekkoltam hol készültek, előbbi Vietnám, utóbbi Banglades. Mint tudjuk, mindkettő kimondhatatlanul sz*r. Utána nézek persze, hisz alapján az ország, ahol készült nem mérvadó, sok pocsék országban van Fairtrade. Sajnos ebben az esetben egyik sem az. Kérdezem én, miért? Fizetnek a sok szerencsétlennek pl. 1 dollárt, a napi igény (ételre) meg 1,50 lenne, szóval egyáltalán nem elég. Kisebb divacéget is kibírják fizetni a normális fizetséget, bezzeg a nagyobbak nem, ahol bőven van pénz? Mi a frász fizetünk meg? Ralph Lauren pár mosás után kopott, bolyhos, miközben 100€ feletti egy darab. Legyártani szinte ingyenes, mert alig fizetnek érte valamit. Van mivel feszíteni, se minőség, se emberség...2022. máj. 29. 20:09
1/7 anonim válasza:
Kapitalista piacgazdaság ennek a neve
2/7 anonim válasza:
Nem járok gagyi amerikai túlárazott cuccban. Nem érdekel a márkanév és az evvel járó felvagas a semmire,
3/7 anonim válasza:
A márkák problémáját remekül megfogalmazták a Totalcaron, bár ott autómárkákról volt szó. De helyettesítsd be valami "legendás" ruhamárkával és arra is érvényes lesz:
"Presztízs valami olyasmi, mint a vallás. Egy gyártók által kitalált hitrendszer, amelyet marketingeszközökkel szőnek évtizedeken át, majd rábízzák a népre, hogy gyúrja tovább a máraközeli mitoszokat, míg végül a presztízs már önálló életet él, többé nem kötődik szorosan az autó műszaki tartalmához, vagy az értéktartásához, esetleg a tartósságához."
Na ezért veszik a népek és pont leszarják, hogy a kis sárga kölök 2 dollárt kap a 12 órás munkájáért.
4/7 A kérdező kommentje:
#2 Ez nem csak márkától függ sajnos, hanem a származási országtól. Rengeteg olcsó holmi van, ami Bangladesben, Indiában, Srí Lankán, Vietnámban készült. Azok ugyanolyan rosszak, sőt, talán rosszabbak.
2022. máj. 30. 09:49
5/7 A kérdező kommentje:
#3 Igazad van. Természetesen nem minden nagy márka rossz. Sokuk fizet eleget és a minősége a termékeiknek is jó, tehát nem csak egy jól csengő márka 0 emberiséggel és 0 minőséggel. De persze ezt ki kell tapasztalni. Én sosem a név miatt vettem, hanem mert ágyon lehetett őket mosni, akkor is szép maradt. Inkább legyen kevesebb, mint jópar olcsó, ami pár mosás után bolyhos, kinyúlott, kikopott. Sajna manapság már az ár sem garancia arra, hogy jót veszel, bizonyos márkákat leszámítva.
2022. máj. 30. 09:55
6/7 A kérdező kommentje:
*agyon
2022. máj. 30. 09:55
7/7 A kérdező kommentje:
# Hát igen, sajnos.
2022. máj. 30. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!