A csípőmnél és a mellkasomnál 92 cm-t, a derekamnál pedig 76 cm-t mértem, ez alapján azt gondolnám, hogy homokóra, de kis melleim vannak és csak az alsó testrészeimre hízok, ami miatt meg inkább azt mondanám, hogy körte. A vállaim alapvetően kb. egy vonalban vannak a csípőmmel, tehát nem aránytalanul vékony a köztük lévő távolság. Lehetséges, hogy jelenleg körtének látom magam, de ha edzenék látszódna, hogy inkább homokóra a testalkatom?
Viszont csak akkor homokóra, ha van jelentős különbség a csípő, mell, meg derék között
Mármint pl 100-72-97
Vagy 90-60-90
Amúgy ha nem látványos a különbség, akkor téglalap alkat
2022. márc. 10. 20:28
2/6 anonim válasza:
A homokóra nem csak a nagy mellet jelenti. Ha a csípőd és a vállad ugyanolyan széles, a derekad viszont vékony, az is homokóra. Esetedben mondjuk nem tudom, mert a 76 centis derék "soknak" tűnik a homokóra alkathoz, nem elég vékony, olyan 30 centi különbségnek lennie kellene köztük. A derék-csípő arányod alapján szerintem inkább rectangle (magyarul talán egyenes/szögletes az elnevezése) az alkatod.
2022. márc. 10. 20:34
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Téglalap semmiképp sem vagyok, eléggé látszik a különbség a derekam és a csípőm között, lehet rosszul mértem valamit.
2022. márc. 10. 20:41
4/6 anonim válasza:
A homokóra combos alkat. Én is átmenet vagyok az ektomorf és a mezomorf között, emiatt nincsenek nagy melleim (sőőőt), de homokóra vagyok. Nem vagyunk tiszta típusok.
2022. márc. 11. 01:31
5/6 anonim válasza:
Homokóra testalkat: a derék minimum 20-25 cm-rel kisebb a csípőnél. A váll és a csípő egyforma szélesek nagyjából. A mellek és a fenék mérete nem számít, a csontozatot nézzük. A nők 80%-a rectangle/téglalap testalkat, szerintem te is ez lehetsz; ez társulhat vékony vagy átlagos derékkal is, ezért sokan homokórának gondolják. Ha a derékból fogynál 5 centit akkor lennél homokóra, de a helyi fogyás vitatott jelenség, inkább helyi “formázás” van.
Tipikus homokóra méretek pl. 90-60/65-90 vagy 100-70/75-100. De csak emiatt ne fogyj, öltözködéssel BÁRKI kinézhet homokórának.
2022. ápr. 5. 12:49
6/6 anonim válasza:
Utolsó, ez most komoly hogy téglalap alkar a nől 80%-a? :OO Én azr gondolnám körte
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!