Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Otthoni septum piercing szúrás?

Iszli Amory kérdése:

Otthoni septum piercing szúrás?

Figyelt kérdés
Szóval, nagyon szeretnék egy septum piercinget. Ezt otthon szeretném kiszúrni. Már megrendeltem hozzá a steril tűt, ékszert, stb. Mivel kezeljem, hogy ne fertőződjön el? Mondjatok tippeket. Mennyire fáj? Légyszi ne jöjjenek olyanok hogy menj el szakemberhez, mert ígyis úgyis megcsinálom.

2022. febr. 9. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Rohadtul fáj, én magamnak biztos nem tudnám megcsinálni, pedig mellbimbót is szúrattam érzéstelenítő nélkül.

Octenisept sprayt vegyél, azzal fújkáld naponta 2-alkalommal. Ne piszkald, ne forgasd, maximum octeniseptes fultisztitoval tisztogasd, kulonben bekerul a var a sebbe es fajni fog/elnyujtja a gyogyulast. Kb egy het es semmi baja nem lesz.

2022. febr. 9. 22:46
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz könnyű menet. Többször szúrtam már másnak, de magamnak nem mertem, féltem, hogy elcseszem és ferde lesz, így elmentem szalonba, ahol elcseszték és ferde is lett... hazaérve kivettem, elővettem egy steril 16G-s tűt, sterilizáltam egy titán patkót, alapos kézmosás, gumikesztyű, kivettem a frissen szúrtat, kezeltem kicsit peroxiddal, majd újraszúrtam magamnak és teljesen egyenes lett. Fájt-e? Igen, de inkább egyfajta nyilaló, vágó érzés volt és jól megkönnyeztem, de nem volt annyira vészes. Nekem a labret jobban fájt, szóval kibírható, de könnyezni fogsz nem kicsit. Inkább az lesz a nehéz, hogy egyenes legyen és kellőképpen gyorsan tudd szúrni, és nem olyan könnyű szabadkézit csinálni. Mivel septumfogóm nincs, csak ovál és háromszög, így én eleddig csak szabadkézit csináltam. (Bár, ha valakinek van egyenes tűbefogadója, akkor azzal is rá lehet segíteni.)

Miután megvan, ne piszkáld, ne mozgasd, ne forgasd. Napi 2-3x kezeld octenisepttel 4 héten át. Általában utána már nincs baja, de jó 3 hónapig ne nagyon cserélgesd, utána nyugodtan.

Ha hölgy vagy, akkor szúráskor szemcerkát, tust, nem vízálló spirált felejtsd el, mivel jól szétmaszatolod csak magad, illetve mivel magadnak akarod, akkor ha nagyok a körmeid, azzal is nehéz lesz, ha csak nincs golyófogód is. Amennyiben az orrszőröd vágod, akkor előtte alaposan tedd, utána 3-4 hétig inkább ne, nem túl jó, amikor a friss lyukba apróbb szőröcskemetéltek mennek.

Orrfújás lesz furcsa, de hamar megszokod, illetve idő után már fel sem tűnik majd.

Szúrás előtt alapos területfertőtlenítés (orr belső fele, a septum két oldala mentén lent és fent is egyaránt), ékszerfertőtlenítés, kézmosás és gumikesztyű. Szúrás után egyből alapos fertőtlenítés, ha kell, akkor vérzéscsillapítás, illetve legyen kéznél papírtörlő a szemtörléshez.

Nem a legkönnyebb szúrás, és ez tényleg olyan, hogy mindenkinek piercert javasolnék, bár tudom sajnos, hogy vannak nagyon amatőr/béna piercerek, illetve a profiknál is be tud futni néha egy pici baki.

2022. febr. 10. 20:59
 3/3 anonim ***** válasza:
50%
Megcsináltad azóta? Hogy sikerült?
2022. febr. 15. 02:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!