Begyulladt a helix piercingem, mit csináljak?
Most mi a francért lett lepontozva mindkét válaszom?!
A második 100%-ban a kérdésre válaszol, és szerintem egy orvos is helyben hagyná a tanácsokat, mert ésszerűek és hasznosak
1. Ne nyúlj hozzá, ne üsd meg, ne forgasd/simogasd/semmi. Hagyd békén.
2. Steril sóoldat spray-vel fújd, semmi mással. Ez az egyetlen olyan tanács, amivel minden valamirevaló piercer egyetért a világon. Az octenisept sem rossz, én is azzal fújkáltam az elején, én szeretem, de az közel sem biztos, hogy mindenkinek jó lesz. Alapvetően ezt sem kellene használni. A sóoldat az igazi. A kamillás borogatást is elhagynám egyelőre. Kenőcsöt azért nem szokás használni rá, mert az egyáltalán nem steril és se kézzel, se fültisztítóval sem ajánlatos hozzáérni. Fürdéskor figyelj arra, hogy sampon/tusfürdő ne nagyon menjen bele, az is irritálhatja. Idő kell neki, majd elmúlik. Ha tényleg nagyon durván bedagad/lázad is lesz, akkor érdemes antibiotikumot szedni, de ez nagyon valószerűtlen. Ja, és amíg be van gyulladva, semmiképp se vedd ki az ékszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!