Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Kiadnátok egy 50 ml -es...

Kiadnátok egy 50 ml -es parfümre 70 ezer forintot?

Figyelt kérdés

2022. jan. 1. 18:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
23%

"Ott még nem tartok, szerintem nem is fogok."

Akkor egyaltalan minek valaszolsz? Nem bantasbol, de nem gyanus, hogy az ilyen draga parfumoket nem az atlag vagy annal kevesebbet keresoknek szanjak? Most vagod, hogy hogy nez ki, amikor kijelented, hogy soha nem vennel Ferrarit! 😂

2022. jan. 2. 08:33
 12/23 anonim ***** válasza:
35%
50 ml-ért maximum 5-6 ezret adnék. Pl. a Police teljesen jó illatú, megfizethető márka. Nincs az az illat amiért tízezreket fizetnék.
2022. jan. 2. 10:10
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

"50 ml-ért maximum 5-6 ezret adnék"

Akkor nagyjából nálad a választék meg is áll az ilyen alsókategóriás parfümöknél, amik viszont nettó pénzkidobás, és valójában drágább, mintha 20 ezresnél drágább parfümöt vennél. Mielőtt zsigerből vernéd a pirosat, ahogy az ezen az oldalon szokás, ha frusztrál valakit egy válasz, kifejtem.

Az ilyen 5 ezres gagyi parfümök 90%-a kb. fél, max egy óráig, ha érzik, az 50 ml-es kiszerelést két hét alatt szétfújod, mert kell belőle minimum 6-7 fújás, ha egyáltalán érezni akarsz valamit akárcsak másfél óráig is, ellenben pl. nekem az 50 ml-es Versace Eros Flame-m, ami még nem is számít drágának a maga 15 ezer Ft/ 50 ml-vel, már szeptember óta megvan, és még most jár a felénél, mert a reggeli 3 fújás kitart délután kettőig minimum. Az olcsó parfümök illatanyagai többynire igénytelenül vannak összeválogatva, nem megfelelően van eltalálva a fej/szív/alapillat harmóniája, egy szintetikus valami az egész, míg egy normális paefüm az elején intenzív, aztán kicsit elcsendesedik, de kellemes érezhető illattá válik, ami tart 3 órán át kb, majd az utolsó 2 órában kb. bőrközelivé válik, de a közeledben lévők még érzik.

Ez, hogy ki mire adna és mennyit, függ nyilván attól is, hogy neked ez mennyire fontos, meg hogy mennyid van rá. Ha nem is keresel jól, de nagyon szereted a parfümöket, ami sokaknál egyfajta hobbinak számít, hogy gyűjtögeted, mindig újat próbálsz ki stb, akkor nem fogsz sajnálni érte többet kiadni, ha meg havi szinten milliós fizetésed van, akkor annyiba telik neked kiadni érte egy 50 ml-esért az 50-100 ezer forintot, mint egy minimálbéresnek az 5 ezer forintot.

2022. jan. 2. 22:07
 14/23 anonim ***** válasza:
28%
Nem olvastam végig, de hidd el egy olcsóbb parfüm is lehet tartós és jó illatú, csak keresgélni kell. :)
2022. jan. 3. 04:56
 15/23 anonim ***** válasza:
50%
Hogy ezen a GYIK-én mindenki milliókat keres havonta …
2022. jan. 3. 05:00
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

"Nem olvastam végig,"

Nem olvastad, de a zsigeri lepontozás rögtön ment, ennyire képes itt úgy látszik az átlag. Mesélj már nekem kérlek, írj olyan olcsó parfümöket, amik legalább 4-5 órát kibírnak bőrön, és intenzívek, hadd okosodjak, hátha nekem se kell akkor 15 ezreket kiadni parfümért.

"Hogy ezen a GYIK-én mindenki milliókat keres havonta …"

Senki nem írt ilyet, hogy milliókat keresne, de a langyos hugyban is csak az itteni átlag válaszolók fetrengenek és nem tudják elképzelni, hogy attól mert ők nem képesek rá, más jól keres.

2022. jan. 3. 10:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak az az egy parfümöm lenne, mert mindennél jobban tetszik, akkor igen. Ettől az árkategóriától azért az ember elvárja a brutális hatósugarat és tartósságot, így kevesebb kell belőle, lassabban fogy, ebből a szempontból pedig jó befektetés, ha tényleg ez az egyetlen illat, ami hozzád nőtt.

A töményebb illatoknak a szavatossága is hosszabb.

Így jobb befektetésnek gondolom, mintha lenne 20 olcsó illatom, amit mindössze fél óráig érezni.

2022. jan. 3. 11:36
 18/23 anonim ***** válasza:

Ha van egy hideg időre való parfümöd (őszi-téli) meg egy meleg időre (tavaszi-nyári), akkor is jobban megéri hosszútávon inkább drágábbat venni. Én, aki sok parfümöt használtam már, nagyon észreveszem a különbséget. El se akartam hinni, amikor az 5 ezer forintos 100 ml-es alsópolcos parfüm elfogyott egy hónap alatt, de azt sem, amikor a 15 ezres 50 ml-es Versace Eros Flame, ami szinte napi használatos nálam, még mindig a felénél tart 4 honap után, és már márciustól nem azt fogom használni, ha jön a jobb idő szóval még a következő decemberre is lesz benne egynegyednyi parfüm, míg ez idő alatt olcsóból már 25 ezret költhettem volna rá, hogy érjen is valamit.

Szóval még két drága parfüm is olcsóbb hosszútávon, mint egy olcsó. Ha nincs sok különbség árban, márpedig nem szokott, akkor a 100-ast éei meg jobban, na az tényleg 2 évig kitart, ha nem tovább. Szóval egy 20 ezres jól megválasztott parfüm a melegebb időre, egy 20 ezres a hidegre, és 2 évig nem kell venned, ha naponta 2-3 fújásból elvagy. Míg ugyanez 5 ezres parfümökkel éves szinten 50-60 ezer forint kiadás.

2022. jan. 3. 12:10
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

Ma 10:59

Nem pontoztalak le, neked meg az ítélkezés, meg a felsobbrenduskodes meg egyből, megy mert te hu de jól keresel

2022. jan. 3. 12:41
 20/23 anonim ***** válasza:
57%
Okoskodás helyett várom továbbra is a kiváló minőségű 5-6 ezer forintos parfümök nevét, mert én a frusztrált nagyokosokkal ellentétben tényleg szeretnék okulni az esetleges tévedésemből, szóval magyarázkodás helyett pls. a parfümö(ke)t nevezd meg, ami(k) szerinted 5-6 ezer forintért is tartós(ak).
2022. jan. 3. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!