Szerintetek melyik óra a legjobb az alábbiak közül?
Ezek lényegében 2 külön csoportra osztható órák, már ami a szerkezetet illeti. A felük kb Bambino, meg egy másik, de ezek mechanikus csoportba esnek. A bátyámnak pl a 3. van (csak mondjuk én 42-ért vettem neki, nem 76-ért, mert már 2 éve kifutó modell volt).
A másik felük kinetikus vagy napelemes, azaz kvarc alapvetően.
Teljes más célokra van ez a két kategória.
Illetve tovább bontható szebb, inkább szép ruhához való kategóriára, illetve sportosabb, mindennapi viselethez.
1, 6, kinetikus, inkább hétköznapi viselethez, átlagosabb ruhákhoz, kvarc, kinetikus, effektíve ugyanaz az óra más köntösben.
2, 3, 4, 5 inkább szebb ruhához, alkalomhoz, mechanikus, azaz szöszölősebb, gyakrabban kell szervizbe vinni, ha nem használod, be kell állítani (én imádom), halkan ketyeg, ha sokat használod, néha pontosítani kell az időt.
7. napelemes, kvarc, ilyen business casual hangulatú, de szintén használható bőven hétköznapi órának, talán legszélesebb ruhatárhoz meg felhasználási módhoz ez illik, ha csak 1 órát akarsz és nem akarsz benne úszni (bőrszíj).
8. ez is mechanikus, átlagos felhasználásra. Szerintem akkor inkább az egyik kvarc. Vagy ha már mechanikus, akkor az egyik Bambino. Szerintem ez nem szép annyira.
Ha csak 1 óra kéne mindenhez, ami akár öltönyhöz is meg átlagosabb ruhához is illik, akár vízbe is vihetem, meg sokáig szép marad, akkor a Seiko Solart venném (7-es), meg hozzá valami minőségibb fémszíjat. Így lehet cserélgetni a szíjat kb 30 másodperc alatt, bőr, ha valami elegánsabb ruhát veszek, fém, ha csak sima átlagos munkanap, viszont sehol se tűnik ki, jól beilleszkedik, miközben 10 baros vízállósága miatt fém szíjjal bőven vihető úszni, zuhanyozni stb, miközben a zafír üveg miatt karcoktól se kell annyira tartani. Számomra az a nyerő. Ha 2 lehetne, akkor a 3-as számú Bambino lenne + a 7-es Seiko Solar meg egy fémszíj ugyanúgy. Nyilván egyiket sem ezen az áron venném, mert sokkal olcsóbban is beszerezhetőek. Ezzel a 2 órával már lefednél szinte minden lehetséges szituációt. Én mondjuk imádom a mechanikus órákat, de nem mindenkinek valóak.
Azaz nincs olyan, hogy melyik a legjobb óra ezek közül, mivel nagyban függ személyes preferenciától meg felhasználási területtől. Pl ha ügyvéd vagy és egész nap öltönyben jársz-kelsz, akkor az 1-es óra nem ajánlott annyira. Ha pedig ipari alpinista vagy és ehhez keresel órát, akkor pedig a 3-as számú lenne igencsak fura választás.
Kedves 00:05-ös! Nagyon szépen köszönöm a tartalmas én informatív választ!
Az le tudnád írni, hogy 1. és a 6. közül (ha csak ezek lennének) melyiket vennéd meg inkább?
Tök mindegy. Ugyanaz az óra más köntösben. Ugyanaz a szerkezet, ugyanaz a dizájn, ugyanaz a bőrszíj, ugyanazok a mutatók, ugyanaz a hardlex üveg.
Azt venném, amelyik jobban tetszik. Talán a zöldet. Seikonak nagyon szép a mélyzöldje.
De amúgy szerintem jobb az SNE529, és még olcsóbb is. Zafír üveg.
Érdemes mindegyiket felpróbálni, élőben megnézni. Fotók nagyon gyakran nem adják át a valóságot, az apróbb részleteket, amiktől az óra különleges lesz. Főleg a renderelt képek veszélyesek ilyen szempontból.
Ha meg csak az 1-es meg a 6-os érdekel, minek raktad be a többit? Miért írtad ki a kérdést, ha már 80%-ban eldöntötted a választ? :)
9:53-as!
Alapvetően az összes tetszik és érdekel is, sőt ennél van több óra is ami érdekel, csak azok valamivel drágábbak. Ezek a fentiek a “legolcsóbbak” (100 ezer forintig). Az 1-re és a 6-ra azért kérdeztem rá külön, mert csak annál a csoportnál nem volt egyértelmű, hogy szerinted melyik a jobb.
Ugye (ha jól értem), akkor a 2, 3, 4, 5 közül a 3-as, utána jön a 7-es, utána a 1-es vagy a 6-os, utána pedig a 8-as. :)
Egyébként most, hogy írtad, csináltam külön csoportokat az óráknak, amiket kinéztem (egy óra több csoportban is benne lehet). Esetleg ha leírnád, hogy csoportonként te melyiket választanád, azt megköszönném:
I. Búvárórák:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
9. [link]
10. [link]
11. [link]
12. [link]
13. [link]
II. Fémszíjas órák:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
9. [link]
10. [link]
11. [link]
III. Seiko Presage kollekció:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
IV. Szkeletonok:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
V. Open heart óràk:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
VI. Zöld számlapos órák:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
VII. Kinetic:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
VIII. Egyéb Orientek:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
7. [link]
8. [link]
IX. Maradék:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
4. [link]
5. [link]
6. [link]
Természetesen egy óra lehet több kategóriában is győztes. Legszívesebben mindegyiket megvenném, de sajnos nincs (legalább is egyszerre) kb. 6 millióm, így ez egy több éves (sőt inkább évtizedes) poject. :D
Kb. havonta 25 ezret tennék félre egy órára, így nagyjából 20 év alatt lenne meg az összes. Na meg nyílván közben is jön még hozzá, csak valamelyikekkel el kellene kezdeni. :) :D
3-as
Szerintem a selyemszámlapos hasított bőrszíjas Bambino a legszebb. Én használom hétköznap is kicsit elegánsabb öltözékhez. Persze egy ilyen óra nem fed le mindent, később vennék mellé egy Kamasut az szép is,sportos is meg a speckó is rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!