Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Drága ékszer esetében (gyűrű)...

Drága ékszer esetében (gyűrű) mi annak a szolgáltatásnak a neve ami igénylése esetén a hozzájárulásom nélkül nem tudják eladni / feldolgozni legálisan és hivatalosan az ékszert illetve annak nemesfémtartalmát?

Figyelt kérdés

Volt régebben egy osztálytársnőm aki kifogott egy milliárdost, és olyan gyűrűt kapott, hogy egy új autót lehetett volna belőle venni abban az időben, és még tőle hallottam, hogy nem menne ezzel a gyűrűvel semmire, mert egy forintot sem adnának érte a hozzájárulás nélkül, sőt még fel is jelentenék, ha el akarná adni.

Már több mint tíz éve nem beszéltünk, azt sem tudom merre van a világban. Szóval nincs hol megkérdezni.

Ért itt bárki is az ékszerekhez? Egyedi azonosításhoz?

Kb 2-3 milliós platina gyűrűről lenne szó gyémánttal.

Létezik erre ilyen "védelmi" szolgáltatás, lopás vagy más visszaélés esetére?

Vagy sima biztosítást kéne kötni rá?

2021. okt. 21. 21:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Te viccelsz, ugye? A gyemantban ugyan van sorozatszam, de a nemesfemet b*szhatod ha tortaranykent vagy -platinakent adjak el.
2021. okt. 21. 21:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem viccelek volt valamilyen azonosítója annak is, nem csak a fémjel. Az egy 7 milliós egyedi rendelésre készült gyűrű volt tizenkét évvel ezelőtt kb és nem arany, hanem platina egy karátos kék gyémánttal.
2021. okt. 21. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Menj be egy ékszerész hez és kérdezd meg ott. Biztos van valami infójuk van erről.
2021. okt. 21. 23:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egy ékszerész tudná ezt megállapítani.
2021. okt. 22. 16:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért AKÁRMELYIK ékszerész nem.

Keress rá Dr. Takács -ra, ő ért a drágakövekhez!

Rákerestem, itt van: [link]

2022. jan. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!