Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mikor szedik le a fogszabályzót?

Mikor szedik le a fogszabályzót?

Figyelt kérdés

Fogszab-ós vagyok és nekem azt mondták, hogy 18 éves koromba szedik le, mert addig növök meg fejlődökés, ha leszedik visszaállhat és feleslegesen szenvedtem, na de csomó ismerősömnél láttam, hogy fenn volt neki fél évig helyre állt és leszedték pedig baromi kesze-kuszák voltak a fogai és nem hiszem, hogy 1 utánavaló éjszakai fogszabályzóvasl csak úgy "kordában" lehet tartani a fogakat, hogy csak éjjel hordod és a nap többi részében?? Simán visszaállhat, mert nekem is volt az állandó előtt éjszakai és semmit sem ért :S

Nektek mi a tapasztalatotok vagy véleményetek?

2008. dec. 8. 20:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem másfél évig volt fogszabim, aztán amikor leszedték alulra meg fölülre is raktak 1-1 drótot (belülre) az első 4 fogamra, meg volt egy ilyen átlátszó bigyó ami ugye a helyén tartotta a fogaim és azt kellett napi x órát hordani, és fokozatosan lehetett egyre kevesebbet. Nem tartottam be olyan szigorúan, de nem lett baj belőle.
2008. dec. 8. 22:42
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Nekem már fent van kb 3 éve, leszedhetnék már :S

2008. dec. 9. 12:36
 3/3 anonim válasza:
Nekem volt először 1,5 évig. Az orvos nem állította rendesen és amikor levették ugyanúgy megmaradt a kihúzott fogam helye. Most olyan, mintha nem is let volna. Azt mondták, 1 év elég lesz, mert könnyen mozognak. utána az éjszakai tényleg megtartja, de azon is lehet egy kicsit még állítani, ha elkezdene visszaállni esetleg
2008. dec. 17. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!