Milyen olcsóbb napszemüvegek vannak UV400 védelemmel?
Figyelt kérdés
Max 20 ezer forintot szánnék rá. Oakley és Ray-Ban az ára miatt így kiesne, de egyszer vettem 5-6 ezerért egy napszemüveget normális webshopból, az volt írva ahhoz is, hogy uv400, meg mindenki azt mondja, hogy ma már az 500 forintos kinai is uv védelmet ad, közben meg amit vettem egy CE tanusítvány se volt a szárára írva sehova.2021. jún. 12. 14:30
1/5 anonim válasza:
Szia.
Egy kérdés Budapesten laksz?
Akkor ajánlok neked egy jó boltot
2/5 A kérdező kommentje:
Nem, és webshopból akarom venni, nincs a közelembe nagyon normális bolt, meg ma már mindent webshopból veszek. Elsősorban napszemüveg típus érdekel, nem bolt.
2021. jún. 12. 15:11
3/5 anonim válasza:
A polikarbonátból készült napszemüvegek mind uv-szűrősök. A polikarbonát anyagánál fogva 400 nanométernél vágja a fényáteresztést:
Nyilván nem véletlen, hogy a kereskedelem is pont az UV400 paramétert mantrázza, csak nem kötik az orrodra, hogy ezt a polikarbonát alapjáraton megcsinálja mindenkinek, még a kispénzű vásárlónak is. Ezt egy optikustól a halála napján se fogod hallani, mert azt nyomják, hogy az olcsó napszemüveg gagyi bevonata elégtelen hatású, ezért kell minőségit (= drágát) venni.
De kérdezd meg az optikust, hogy UV ellen olcsó vagy drága napszemüveget ajánl :))
Utána is méricskéltek:
"CR-39R műanyag esetén az UV-elnyelődés 88%, polikarbonát lencse esetén ez 100%"
4/5 anonim válasza:
huuu, nem tudom mennyire van meg tényleg a 400, de gateshop-ból rendeltem most szemüvegeket, ahol nevetségesen olcsók, és UV400 van némelyikbe írva, aztán ki tudja valójában mennyi
5/5 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy a napszemüvegem, amit webshopból rendeltem, elvileg UV szűrősnek meg mindennek volt írva, de egy darab felirat nincs a szárán sem. Még egy CE tanusítvány sem, ami ma már alap szinte. Ettől még lehet tényleg uv szűrős? A CE azt jelenti, hogy megfelel a követelményeknek, és pl. rendelkezik megfelelő mértékű uv védelemmel?
2021. jún. 13. 12:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!