Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Férfi parfüm választás -...

Férfi parfüm választás - merre tovább?

Figyelt kérdés

A napokban végigszimatoltam pár parfümöt:

1. Gucci guilty

2. Bleu de chanel

3. Dior Homme

4. Dior Fahrenheit

Az első elfogadható volt, a többit viszont kúúúrvára büdösnek találtam! :C Apámnak az ukrán borotvahabjára emlékeztettek, amit a kilencvenes években használt és pamaccsal kent a pofájára. :(

Az első nem irritált, viszont nem találtam különlegesnek, tinédzserkorom egyik jobb dezodoromra emlékeztetett.

Ezeket a kézfejemre, könyökhajlatomra fújtam, nem dörzsöltem, vártam 10 másodpercet és utána szagoltam, első kettő és másikak között eltelt pár óra.

Most lehet, hogy nekem van ízlésficamom? Ezek között vannak nagyon népszerű parfümök. Esetleg túl magasak az elvárásaim? Azt hittem, hogy egy 10-20-30 ezres parfüm egy tipikus dezodornál jóval különlegesebb lesz. Esetleg tudnátok ajánlani parfümöt, ami nagyon más a fentiekhez képest és Budapesten szagolható?

2021. jún. 6. 06:49
 1/5 molnarmarcell21 ***** válasza:

Ez egy nagyon szubjektív műfaj, tetszik, ami tetszik :)

Egyébként egyik sem rossz és a szaglást is lehet fejleszteni, mint az ízlést, hogy képes legyél érzékelni a komplexebb illatok nüanszait.

De a fő szabály, hogy azt hordd, amiben jól érzed magad :)

A legjobb az lenne, ha rászánnád az időt és az összeset kipróbálnád, ami a közeledben elérhető, mert jó móka, de itt van még néhány népszerű a kommerszebbek közül, ha nem élvezed annyira ezt a hobbit:

- Bulgari Aqua pour homme

- Chanel Allure homme Sport

- Christian Dior Sauvage

- Terre d'Hermes

Aztán ha érdekel, tudok még mondani több százat és oldalakat írni a témáról, de nem fárasztalak :D

2021. jún. 6. 07:40
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem kötelező ám ilyen márkanévvel ellátott parfümöt venni.
2021. jún. 6. 08:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Creed Green Irish Tweed nálam a favorit. Kicsit drágább de megéri szerintem.
2021. jún. 6. 10:52
 4/5 molnarmarcell21 ***** válasza:
Na kérdező, mit vettél?
2021. aug. 7. 16:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem megköszönni a hozzászólásokat a múltkor, igy utólag köszönöm szépen! :)

Azóta kipróbáltam vagy kéttucatnyit. Vásároltam két mintacsomagot, számomra ez az egyetlen járható út parfüm kipróbálására. Boltban szagolgathatom bármeddig, otthon jobban ráérzek több órán-napon át próbálgatva.

Első körben arra jöttem rá, hogy a friss, enyhén virágos, aromás illatokat szeretem, a fűszeresekkel sehogy sem tudok kibékülni. De állítólag utóbbiak passzolnak jobban hidegebb évszakokhoz, szóval majd még próbálkozok velük.

Egyelőre vettem egy Prada Luna Rossa-t mindennapi illatnak. Nagyon tetszik még a Creed Green Irish Tweed, lehet, hogy abból is veszek egyet. Tetszik még a Montale Red Vetiver. Határeset, talán túl virágos, inkább nőies, enyhén langyi illatok a Creed Silver Mountain Water és Maison Francis Kurkdjian Amyris Homme, tetszik az illatuk, de vagyok biztos benne, hogy akarnám magamon hordani. Nagy csalódás volt a Creed Aventus. Messze a legférfiasabb. Első 10 percben gyümölcsös fej illat, de az hamar elmúlik, utána egy erősen domináns pacsuli marad, mint egy olcsó borotvahab. Legalábbis az én bőrömön az én orromnak. :/ Red Vetiverben is van pacsuli bőven, de nem annyira erőteljes, talán a vetiver lehet, amit dominánsnak érzek.

A közeljövőben a cél még több mintacsomagot beszerezni. Hosszabb távra a cél beszerezni 4-5 nyári és ugyanannyi téli parfümöt, és pár naponta váltogatni.

Tényleg jó móka ezeket próbálgatni. :)

2021. aug. 7. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!