Tükör vagy fotó?
Tudom, bizonyára millószor kérdezték már, de legtöbbször olyan válaszok jönnek, hogy fordítottját látom a tükörben, mint az életben, és ezért érzem magam furcsának.
Nos, hát én nem furcsának látom magam, hanem konkrétan eret tudnék vágni mikor fotóznak. Illetve ha fentről jön a fény egy-egy boltban. jézus :(
Még magamnak egy selfit sem tudok készíteni, és hiába lesz egy-egy használható, fullra lehúzza az önbecsülésem, hogy míg a tükörben , ha nem is mindig, de általában egy teljesen normális arcot látok, úgy fotókon elképesztő milyen szörny lesz belőlem.
Komolyan, mint aki titokban valamilyen drogon él. És hiába lesz pár jó, ha az agyamba égett a vállalhatalan 75. De tényleg. Szélesebb fej, torz szemek, hullámos fej. ...
34 éves vagyok és még felnőtt nőként sem tudok ezen túllendülni.
Pár napja volt tesóm szülinapja és már előre rettegtem. Nem vittem túlzásba a készülődést, de direkt odafigyeltem, hogy pl. a hajam ne legyen egy kupac f.s, és ne legyek túl slampos :D
De lényegtelen, mert kb egy kép sem sikerült rólam. És mindenki más teljesen szép és mint az életben
Hozzá kell tennem, hogy a távolabbi fotók még jobbak voltak, de amit kartávolságból készítettük....Már üthetnékem volt
És forgathatom meg tükrözhetem jobbra balra, de attól még egy zsák leharcolt krumpli lesz a fejem
Szóval ha valóban a tükör mond igazat, akkor miért csak én vagyok ronda fotókon (és tényleg, nem túlzok meg sem merném mutatni)
Illetve, ha viszont a kamera az őszinte, akkor egyáltalán nekem eddig hogy lehettek párkapcsolataim? Most is udvarolnak páran, de ezek a dolgok úgy letörnek, hogy azon kattogok, vajon nem félvakok-e a "kérőim"? :D
Tényleg rossz érzés, hogy ennyire más képet kapok
Van más is így?
Erre egy valamit tudok mondani: önbizalom!
Menj el egy profi fotóshoz, sminkessel, fodrássza. Meg fogsz lepődni mit tudnak kihozni belőled. 😊
2#esnek uzennem, hogy en elmentem fotoshoz, es ugyanolyan rossz kepeket csinalt rolam, mint masok :D Hiaba mutattam meg neki azokat, amelyeket en csinalok, beallitasokat az arcomhoz stb. De biztos letezik olyan, aki jo fotos...En mar nem akarok tobbet csalodni.
Minden kepen,amit mas csinal rolam undoritonak latom magam es meg 50 kiloval tobbnek is nezek ki.
Kerdezo, en amikor telefont valtottam samsungrol, akkor sikerultek jobb selfiek, meg kepek rolam, es mar kb megtanultam fenykepezni magam, de meg igy is vagy 10-20 kepet kell magamrol loni, hogy kb rendben legyen valamennyire.
3#assal egyetertek, a fejed maskepp tartani, es pozolni kell, valamint nagyon megvalogatni, hogy milyen ruhakat veszel fel. Pl engem egy dressz foton koverit, eloben vekonyit, ugyhogy igyekszem inkabb formalos nadragokban lenni, ha masok is vannak a kepen
35+ vagyok, de miota letezik kameras telefon mar en sem tudom, hogy a telefon vagy a tukor hazudik-e, vagy en magamnak :D
Kicsit rakd helyre magadban a dolgokat. Gondolj arra, hogy mennyi ember retusalja agyon a fotoit, mielott FB-ra teszi, az sem a valosag...
1. hidd el, ezt mondtam, nem tükrözés. Meg tudom fordítani a fotót, az sem különb.
Sőt ha tükör előtt állok és úgy teszem elé a kamerát, két teljesen különböző arc néz vissza. Egyik a normálisabb (tükör) másik meg egy totál torz változat.
2. aranyos vagy, de szeretnék smink nélkül is normálisan kinézni :D meg nem rohangálhatok hetente fotóshoz :D
3. próbáltam. Nem kellett volna :D
5. tíz-húsz :D hát jó neked.
és igen, ez a kamerás telefon plusz átka. Nemrég kért valaki egy fotót egy új nacimról. Eskü teljesen korrekten néztem ki benne. Erre szembeálltam a tükörrel és úgy vissza a kamerába...rámdobott egy 15 kilót és még 15 évet is. ...
a retusoktól frászt kapok. konkrétan zavar, hogy nincsenek pórusaik
6. nem vagyok fotogén sem, az biztos.
Tudom nem kéne, de minden ilyen alkalommal picit összecsúszok, Pedig nem is szoktam magam külön nézegetni, de így ...
Köszönöm a válaszokat, de még mindig senki sem fejtette meg melyik az őszinte? Hihetek a tükörnek, vagy inkább kamera?
en a legjobban a kicsi arctukornek hiszek(kerek forma,olcso darab, egyik oldala nagyit, masik normalis)-asztalnal ulve,ha nezem magam, akkor latom onmagamat...
egeszalakos illetve nagyobb tukor, telefon kamera nem igazi szamomra... tudom ez se vigasztal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!