Szerintetek melyik a legtakarékosabb megoldás férfiaknak borotválkozáshoz?
Gondolok itt olyanra, hogy ugyanannyi mennyiség melyikből fogy el legkésőbb és ár-mennyiség arányban melyik a legjobb?
Több gyártó van, tudom, vegyünk példának mindenhol egy átlagos terméket.
Borotva hab még ilyesmik helyett használj inkább melegvizet az sokkal jobban megéri és csak egy borotva kell még hozzá.
És amúgy a villany borotva is megéri de énnekem azzal az a bajom hogy szőr tüsző gyulladásom lesz és utána sok apró piros pöttyel lesz tele az arcom.
Úgyhogy én a sima borotvára és a meleg vízre szavazom
A villanyborotvát számolgatni kellene, mert ahhoz nem kell külön semmi, de drága, meg idővel elkopik a kés, és cserélni kell, meg eleve drága.
Valószínűleg a legköltséghatékonyabb a hagyományos borotvakés + borotvaszappan megoldás. Egy borotvakés több generációt is kiszolgál.
De meg kell tanulni vele borotválkozni, és nem lehet reggel, félálomban, zuhany alatt lekapni vele a borostát, mert vérfürdő lesz belőle.
1-es ez érdekes
Amit leírtál az pont fordítva szokott lenni.
A hagyományos pengétől lesz pöttyös/irritált a bőr borotválkozás után, mert a penge könnyen fel tudja sérteni a felső hámréteget ami megfertőződhet stb.
A Villanyborotvánál a penge és az arc között lévő vékony szita megoldja ezt a problémát, szóval pont ezért (én is) váltottam elektromosra anno)
Valószínűleg rossz villanyborotvát használtál anno. (vagy rosszul használtad)
Az igen
Hát akkor nem tudom mi lehetett a baj mert amúgy én egy éve borotválkozom és én az első 2 hónapban elektromosat használtam és ez történt de most is sima pengéset használom és azzal nincs ilyen baj:)
De akkor lehet hogy mindenkinek más vagy csak azért volt nekem piros pöttyös mert csak akkor kezdtem el borotválkozni és még nem szokta még a bőröm. Nem tudom bármi lehetett az oka
ill milyen sűrűn borotválkoztál?
Pl a Philips körkéses rendszer nem annyira szereti a több napos hosszú szőrt, ott lehet kellemetlen a borotválkozás ...
Több kört lefutottam az évek során, volt/van vellenyos, nem is söpredékek, de azok sem voltak az igaziak. Aminél kikötöttem: borotvaszappan pemzlivel, pl. Palmolive, nem drága és sokáig kitart. Ha pl. egy hete nem gyalultam a pofám, akkor hagyományos zsilettel állok neki, ha rendszeresebben, akkor meg többpengés Wilkinsonnal. Utána meg ultraszenzitív balzsam.
A lényeg, hogy így (hangsúlyozva, hogy az én esetemben) nincs kipattogzás, egyéb iritáció, a beretválás után is normál állapotú a bőr a pofalemezemen. Tapasztalatomban a szappan+pemzli körökkel jobb körülményeket biztosít, mint a sprés hab. A fentebb említett borotvakést én nem ajánlom, mert rengeteg gyakorlatot kíván az elsajítítása, addig meg marad a vérfürdő :) Fontos tudatosítani, hogy a borotvapengét nem kell nagyon rányomni. Csak annyira kell, hogy jó érzéssel belekapjon a borostába, a többit megoldja. Ha nagyon rányomod, pengéssel is jön a vérfürdő.
Kézmosó szappannal? Hát, ha nem szárad ki az arcod sivatagra... Azért a legolcsóbb borotvakrémnek is van egy adott összetétele, ami az adott funkciót (arcszőr borotválás) ellátja.
Kétlem, hogy egy kézmosó szappan erre megfelelő lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!