Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mennyit kötötök ezekre?

Mennyit kötötök ezekre?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem illendő dolog mások pénztárcájában kutakodni, de kíváncsi vagyok ki mennyit költ(és milyen gyakran) ruhákra és parfümökre?

Kinek mennyire fontos az ár, márka, "minőség"?

Mennyiért szoktatok venni cipőt, pólót, nadrágot, parfümöt? Mennyire fontos a gyártó?

Hol veszitek?

Sima butikos cucc, vagy inkább Nike, Zara, vagy Boss? Kínai?

Parfüm valami 3000 Ft-os sima illat, vagy inkább Boss vagy Dior?

Mennyire fontos nektek az, hogy milyen dolgokban jelentek meg?

2020. dec. 23. 22:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
A parfümöm 9000 , cipőt is 9-12 k között szoktam venni. Ruházatban két fő szempontom van, tartós legyen es illenie kell a stilusomhoz ami az utcai eleganshoz all a legkozelebb. Hobbivarrokent a ruhataram haromnegyede jominosegu turizott ruhakbol all amiket meretre alakitok igy ennek a koltsege minimalis. A markak sosem erdekeltek :)
2020. dec. 24. 00:11
 2/11 anonim ***** válasza:
74%

Cipő: általában olyan 60-150€ közötti összeget áldozok rá, de volt már 250€ cipőm is. Én akciókkor vásárolok, szóval a cipőket általában -30%/-50% szoktam megvásárolni igy a valós áruk ennek a duplája általában. Online shopokból vásárolok, könnyebb is figyelni az akciókat és nagyobbak is. Minőség fontos, német és olasz cipőket vásárolok sokszor hand made márkáktól.

Ruha: ugyancsak online, akciósan. Itt az árban nagy a szórás: 20€-150€ is van ruhám sőt 300-400€ kabátom amit akciósan vásároltam igy az eredeti ara ennél is magasabb volt.

Smink: nem sokat használok, fix termékeim vannak. Főleg high end Chanel, Guerlain, MAC, Shiseido erre évente kb. 100.000 forintot költők de van minden legalabb egy fél vagy egesz êvig elegendő.

Parfüm: nagyon ritkán használok, Chanel Gabrielle 70€ volt 50 ml. repteren

30/N

2020. dec. 24. 00:37
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Lemaradt: Fontos hogy milyen a megjelenésem, de az egyszeru néha több elvet követem. Nincs sok ruhám inkább kapszula gardróbom van. Szeretek egyszerűen, elegánsan és kombinálhatóan öltözni. Egy loafer, egy klasszikus szabású nadrág egy szép felső, kabát és egy bőrtáska elég számomra.
2020. dec. 24. 00:41
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Legdragabb cipom eddig 40000 forint kornyeke volt, altalaban 15-20000 kozott vasarolok cipot. Polo 8000-12000 kozott. Nadrag az egyetlen ruhadarab, ami abszolut nem erdekel milyen gyarto, csak kenyelmes legyen. Parfumot nem hasznalok. Gyarto annyibol fontos, hogy szamomra legyen megfelelo.
2020. dec. 24. 00:49
 5/11 anonim ***** válasza:
78%
Nem költök drága ruhákra, mert gyakran veszek újat, úgyhogy sajnálnék rá sokat kiadni. Kb az összes ruhadarabom Zara, esetleg Mango, tehát csakis fast fashion, semmi designer. Póló 5-10 ezer Ft, nadrág 10-15, cipő általában 30 ezer, abból évente veszek 1-2-t, Adidas vagy Puma, esetleg Nike. Kabát 30-40 ezer, amiből évente - 2 évente veszek csak újat. Amire úgymond sokat költök azok a kiegészítők, pl karóra 80-100 ezer Ft, karkötő, nyaklánc, ilyesmik.
2020. dec. 24. 01:32
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Parfüm lemaradt, abból csak egyszerű Zarasat használok, nagyon olcsó, de cserébe nagyon jó az illata, ami sokáig kitart. Utolsó voltam.
2020. dec. 24. 01:35
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Ruháim többsége pár száz forintos turkálókból van és ha kell átalakítom, ami nem azt vagy ajándékba kaptam\örököltem (ezek közt vannak luxus márkásak pl Chanel) vagy én varrtam (ezeknek az ára elég változó, anyag kérdése).

Cipőt ha veszek, akkor leakciózva Deichman és hasonló helyeken kb 4-6000 Ft környékén, de a cipőim többségét is ajándékba kaptam vagy "örököltem".

Parfümből viszont mindig újraveszem a jó öreg YSL Opiumot ami 38 000 körül van.

A külsőmmel kapcsolatban számomra az fontos, hogy tükrözze a személyiségemet (eléggé vintage jellege van a stílusomnak amúgy).

2020. dec. 24. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

Egyetemista vagyok, így nyilván nem tehetem meg, hogy mindenből a legdrágábbat vegyem, de mivel már van egy kevés saját pénzem (ösztöndíjak, stb), azért szoktam arra figyelni, hogy ne a legsilányabb minőséget válasszam, ami használhatatlan lesz pár alkalom után.

Cipőből egy ideje húzok a Puma, Nike stb felé, de sose teljes áron veszem őket, hanem mindig figyelem az akciókat/influencerek kuponjait. A legdrágább cipőm olyan 30ezer forint körül lehet.

Ruházatot fast fashion boltokban veszek, de ott is igyekszem a minőségibbeket kifogni, tehát az arany középutat. Kedvenc boltjaim: H&M, Stradivarius, illetve néha Mango, Zara, About you. Itt is mindig igyekszem akciósan venni a dolgok egy részét, szerintem ez egy jó taktika lehet.

Azért 1-2 minőségibb dolgot megengedtem magamnak, például megvettem életem első 2 Levi's farmerét (rövid: 20ezer ft körül, hosszú: 35ezer ft körül), amik reményeim szerint sokáig a ruhatáram részei lesznek, és nem kell félévente újat vennem. :)

Parfümből a "legdrágább" az egy illat a Police-tól, amúgy Zarás, Oriflame-es vagy Avonos parfümjeim vannak.

Nekem elég fontos a megjelenésem, de szerintem ha okos az ember, olcsóbb dolgokból is simán lehet igényesen, csinosan felöltözni. Én is mindig igyekszem figyelni erre, illetve hogy tükrözze a stílusomat, és jól érezzem magam az adott ruhadarabban. :)

20L

2020. dec. 24. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Nekem a márka, gyártó, bolt egyáltalán nem fontos a vásárláskor. Összesen annyi a szempontom, hogy tetsszen az adott darab (passzoljon a személyiségemhez, stílusomhoz, ízlésemhez), tudjam és szívesen is használjam (legyen jó a méret, legyen kényelmes, jól érezzem magam benne, tudjam használni), illetve az ára számomra megfelelő legyen. Parfümöt nagyon ritkán szoktam venni, akkor is többnyire “csak” az Avonból. A ruháim és cipőim pedig átlag fast fashion üzletekben szoktam venni pl. H&M (talán itt vásárolok a legtöbbet), Reserved, Orsay, C&A, New Yorker és társaik. Vagy vannak cuccaim pl. a Lidl-ből, Tescoból, Pepcoból is. Én általánosságban jó szívvel egy nadrágra vagy egy felsőre max. 5-6ezer forintot, egy ruhára vagy pulcsira pár ezerrel többet, egy cipőre max. 15ezer forintot költök. Van egy-két drágább darabom is, de ilyesmit csak nagyon ritkán és indokolt esetben (:D) veszek csak, ha nagyon megtetszik és már régóta nézegetem. Mindig oda szoktam figyelni a kedvezményekre, leárazásokra, akciókra és ezzel sokat szoktam spórolni, ha úgy vesszük. Én nem szívesen adok ki sok pénzt ilyen dolgokra, mert használati tárgyként vagy akár fogyóeszközként tekintek rájuk és számomra nem bírnak nagyon nagy jelentőséggel. Sajnálnék ennél többet kiadni ezekre és igazából nem is érzem szükségét.
2020. dec. 24. 13:11
 10/11 Noren1989 ***** válasza:
62%

Parfümre kb negyedévente 15-20k-t. Van egy kedvenc Montblanc-om, àltalàban azt veszem.

Pólót nem hordok.

Ingek: az easy iron, slim fit cuccok jól àllnak, ott a lélektani hatàr a H and M-es cuccokban olyan 6-7k körül van. Igazàn màrkàsat nem hordok.

Öltöny: sajàt kezűleg készítem őket, kb 3évente varrok egy új szettet, akkor 70k-t fordítok rà.

Kabàt: szintén sajàt termék, hasonló összegben àll meg, mint az öltöny.

Kiegészítők: szívesen hordok csinibb óràkat, Karàcsonyra is kaptam magamtól egyet, 45k volt.

Szeretek biznisz klasszban jàrni, középvezető vagyok mellé.

2020. dec. 24. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!