Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » A körömben van olaj?

A körömben van olaj?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam a Westendben, és egy pultnál egy nő leszólított, és lepolírozta az egyik körmömet. Közben nyilván dícsérte a terméket, és mondta, hogy semmi kémiai anyagot nem használnak, csak a körmömben lévő olajat. Rákérdeztem külön, hogy tényleg, a körömben van olaj? És mondta, hogy igen. De nekem ez egy kicsit sántít. Néztem most párkörömpolírozós videót, és egyikben sem mondják, hogy a körömben lenne olaj. Lehet, igaza van, csak én nem találtam erről semmit. A köröm felépítését is néztem, ott sem találtam semmi olajat.

Kicsit már kínosan érzem magam, kb egy órája kutakodom. :D Nagyon kellemetlen, hogyha a cég egy képviselője ennyire valótlant állít (feltéve persze, ha valótlan).

2020. szept. 30. 20:05
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Olaj biztos nincs a körömben. Viszont a bőr és a köröm is zsírosodik a felszínen, aminek védelmi funkciói is vannak.

A körmös lehet nem rosszindulatból mondta, csak tájékozatlan. Arra gondolhatott, hogy egy természetes összetevőkből álló olajjal fogja ápolni a körmöd, viszont lehet, hogy ő tényleg azt képzeli, hogy a körömben van olaj.

A köröm az lényegében egy elszarusodott kreatin réteg, kreatin tartalmú olajokat pedig gyártanak haj és körömápolásra.

2020. szept. 30. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!