Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szerintetek ezek a dolgok...

Szerintetek ezek a dolgok hány évesen engedhetőek meg?

Figyelt kérdés

Ezeket ti hány évesen kezdtétek el? Gyereketeknek hány évesen engednétek meg?

- sima körömlakk halvány színekben

- sima körömlakk élénkebb színekben

- géllakk

- műköröm

- alkalmanként halványabb smink*

- gyakran halványabb smink

- alkalmanként erősebb smink**

- gyakran erősebb smink

- miniszoknya

- haspóló

- “felnőttesebb” kivágású ruhák

*szempillaspirál, alapozó, esetleg valami szájfény

**alapozó, szempillaspirál, szemhéjfesték, pirosító, rúzs, meg minden más

2020. aug. 30. 21:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%

Ahány éves korában megengedném a lányomnak, ha lenne:

- sima körömlakk halvány színekben - 10

- sima körömlakk élénkebb színekben - 13-14

- géllakk - kb ált.iskolai ballagástól kezdődően

- műköröm - diszkrétet, tehát nem túl hosszút és nem nagyon feltűnőt 15-16 éves korától

- alkalmanként halványabb smink* - 12

- gyakran halványabb smink - 14

- alkalmanként erősebb smink** - 14

- gyakran erősebb smink - erről szerintem megpróbálnám lebeszélni, de ha nagyon akarja, akkor 16-17

- miniszoknya - ha "tudja viselni", akkor akár 14-től

- haspóló - 14-16

- “felnőttesebb” kivágású ruhák - sok függ az adott ruhától, de 16 alatt semmiképp.

2020. aug. 31. 15:55
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

Körömlakkot akármilyen színben néha már oviban is, nyilván nem kap minden héten manikűrt de ha mondjuk a szülinapjára ki akarja festeni színesre, kedves egészségére. Mindennapi viseletként onnantól hogy az iskola házirendje nem tiltja, általában általánosból gimibe kerülve szokott eltűnni ez a szabály. Nyáron nem érdekel, hadd fesse amikortól akarja. Géllakkot, műkörmöt akkor ha fizeti magának.

Sminket szintén használhat játék szintjén ovitól, ismét nem napi szinten gondolom és nem teljes profi sminket, hanem hétvégi programként bemázolhatja a száját pirosra aztán lemossuk mielőtt játszóra megyünk. Minimálsminket (pici korrektor, szempillaspirál, púder) onnantól hogy igénye van rá, olyan 13 éves kortól gondolom. Inkább megtanítom szépen használni hogy ne legyen feltűnő mint hogy letiltsam róla. Elég képmutató is volna tekintve hogy én is imádom kreatívan sminkelni magam. Az erősebb smink szintén az iskolai házirend függvénye, én asszem 15 vagy 16 évesen kezdtem el lila rúzst hordani suliba mert akkor jöttem rá hogy gimiben senkit nem érdekel. Annyi idősen úgyse látom értelmét ebben korlátozni, addigra remélhetőleg megtanítottam ízlésesen sminkelni, hadd próbálgassa a stílusát. Ráadásul 15 évesen pontosan tudom hogy ha nem engedem ki a házból lila szájjal akkor elindul rúzs nélkül és felkeni a buszon, mert én is ezt csináltam.

Öltözködés: ruhadarabfüggő. Alapvetően nem szeretném azt tanítani a lányomnak hogy a ruháitól (vagy a sminkjétől, körmeitől) r*banc lesz vagy az ő hibája ha megerőszakolják, úgyhogy nem szeretném ebben agyonkorlátozni, pláne nem ilyen merev szabályokat hozni hogy 16 éves koráig nem hordhat haspólót. Olyan 12-13 éves koráig úgyis biztos együtt vásárolunk, akkor nem veszek neki olyan cuccokat ami szerintem túl rövid/kivágott/akármi. Utána inkább az alkalomhoz illőségen lenne nálam a hangsúly, fürdőruhát és feneket/melltartót villantó dolgokat strandon hordunk, és más szoknyahossz fér bele ha elmennek fagyizni a barátaival mint hétfő reggel matekórán.

Mondjuk ehhez hozzátartozik hogy én is az átlagnál jobban élek ezekkel a dolgokkal, viszonylag hamar hiteltelen lesz hogy anyu fekete körömlakkban és zöld szemhéjfestékben próbálja megtiltani a szájfény használatát mert “k*rvás” meg felesleges

2020. aug. 31. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!