Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi az a leginkább döntő...

Mi az a leginkább döntő tényező, ami alapján maszkot választasz?

Figyelt kérdés

Tudom, sokak számára nagyon sok tényező befolyásolja, mi alapján vesz/választ, azonban most csak arra az egy tényezőre vagyok kíváncsi, ami leginkább meghatározza a döntésed.

Kérlek, ennek szellemében válassz az opciók közül és ha esetleg lenne a választásodhoz hozzáfűzni való, akkor azt is várom érdeklődéssel!

2020. júl. 5. 12:15
A kérdező szavazást indított:
Nem választok semmi alapján, mert nem hordok maszkot
Legyen minél olcsóbb, esetleg ingyenes
Legyen minél nagyobb a hatékonysága (pl.: FFP2, FFP3)
Csak egyszerű, egyszínű maszkokat választok; a legfontosabb, hogy "természetes" legyen
Egyéniségemhez leginkább megfelelő maszkot választok
a mindenkori öltözékemhez legjobban passzoló maszkot választom
Azt a maszkot választom, amit legdivatosabbnak, legtrendibbnek vélek, illetve olyat, amit a legtöbben viselnek e stílusban
A legfontosabb, hogy hazai gyártmány legyen, azaz Magyarországon készüljön, ne legyen importált
Azt a maszkot választom, amiben a legjobb vélemény alakul ki rólam a többi ember (a környezetem) szemében
Egyéb tényező befolyásolja legjobban a választásomat
45 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
77%

Én magamnak varrtam a maszkomat.

Kezdetben még youtube videók alapján csináltam párat, majd próbálkoztam az egyedi stílusommal, különböző hímzett és egyéb mintákkal.

Eleinte olyant készítettem, ami közé (tehát a felső és alsó réteg közé) lehetett tenni be plusz anyagot, zsepit, bármit, hogy minél jobban szűrjön.

Most a nyár beálltával, és mivel újra rohanás van (és baromi izzasztó maszkban futni a villamos után), varrtam magamnak egy egy rétegűt, nyári mintával.

Ami még nekem nagyon fontos volt, hogy ne gumis, hanem megkötős legyen, mert a gumis bántsa a fülemet, bármennyire is van puha anyagból.

2020. júl. 5. 12:21
 2/20 anonim ***** válasza:
78%

Ár és a kényelem.

A vírus elején sikerült olcsón szerezni sima kórházi maszkot, időközben önkormányzattól, rokonoktól is kaptunk újrahasználhatót.

A kórházi eldobhatóakat preferálom, vékonyabb, kényelmesebb mint a házi készítésű

2020. júl. 5. 12:33
 3/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Én igazából attól tartottam, hogy lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy varrnak és azokat eladják, mert a nyersanyag költségéhez képes igen magas bevételre lehet szert tenni. Pártíz forintra többszáz. 100 varrása esetén...

Jó kis kiegészítő kereset.

Mindg becsülöm azokat, akik rendelkeznek készségekkel és főképp alázattal ahhoz, hogy ellássák magukat és értéket hozzanak létre. Gratulálok neked ehhez, kedves 1.

Igen, az ár nagyon elszaladt. A kislepedő lett 50Ft-ról 500Ft, mag ugye egy FFP akár a 10.000Ft-ot is közelíti. Megértem, hogy az ár fontos tényező.

2020. júl. 5. 12:38
 4/20 anonim ***** válasza:
31%
2020. júl. 5. 12:47
 5/20 anonim ***** válasza:
60%
Nem hordok maszkot mert a kilélegzett levegőt hosszútávon nem egészséges újra belélegezni.
2020. júl. 5. 13:09
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
5ös: ezt a hülyeséget honnan szeded, hogy a kilélegzett levegőt lélegzed újra be ha maszkot hordasz? Elég hamar elájulnál ha így lenne, mert nem jutnál oxigénhez. Szerinted orvosok hogyan tudnak órákig operálni hetente többször is és nem lesz semmi bajuk? Legalább utánanéznél a dolgoknak mielőtt hülyeségeket állítasz! Nem egy papír/műanyag zacskóba/vödörbe lélegzel, hanem egy anyagon keresztül.
2020. júl. 5. 13:24
 7/20 anonim ***** válasza:
35%

6-os.

Szerinted miért írtam,hogy hosszútávon??

Nem ájulsz el,de a tüdőnek nem tesz jót a co2.

Amúgy elárulom neked,hogy a szemgolyón keresztűl is elkaphatsz fertőző betegségeket cseppfertőzéssel.

Arra mit húzól? Es a hozzád hasonló bevadított többség.

2020. júl. 5. 13:30
 8/20 anonim ***** válasza:
65%
Mi neked a "hosszútáv"? Mennyit hordja szerinted egy átlagos ember naponta? 1-2 órát? Ameddig az utcán, tömegközlekedésen, emberek között van. Meddig hordja egy orvos, aki műt? 4-6-10 órát. Milyen CO2? Nem lélegzed vissza azt, amit kifújtál. Nem a maszkBÓL veszed a levegőt, hanem a maszkON keresztül. Szemgolyón keresztül... Persze, ha valaki a szemdbe tüsszent... Az ilyen értelmes emberek miatt tud terjedni a vírus.
2020. júl. 5. 13:33
 9/20 anonim ***** válasza:
31%

Látom egy iq bajnokhoz van szerencsém...

Na mindegy csinálj magadból bohócot.

Gondolotam,hogy a szemről még nem hallottál, hát akkor nincs is miről tovább csevegnünk.

2020. júl. 5. 13:49
 10/20 anonim ***** válasza:
34%
Látom értelmes válasz nem megy. Nem, sose hallottam még a szemről, azt se tudom mi az. Leírod, hogy a kilélegzett levegőt lélegzed vissza ha maszkot hordasz, ami úgy hülyeség, ahogy van, egy általános iskolás kinevetne ha ezt mondanád neki, de te IQ bajnokozol...
2020. júl. 5. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!