Mennyi borravalót szokás adni fodrasznak?
?? Pluszba ennél többet?
Ha több pénzt akar, sztem emel az áron. Adj neki annyit, amennyibe kerül
Én csak úgy szoktam ha pl fizetek 4700-at adok egy 5 ezrest és kész.
Minek ebből problémát csinálni? 1000 Ft-okat biztos nem adnék. Max 500-ig.
"Mi a tökömet csinálnak ennyiért"
- Derékig érő dús hajam: alapfestés + két színnel balayage rá
- Tartós egyenesítés.
Hát én ilyen 7-8000 ezer forintnál szoktam adni 500-at.
Ha nagyon szenved a hajammal, akkor 1000-et, bár ilyenkor benne van a festés, mosás, vágás, szóval alapból több a fizetendő összeg is.
Ez a 10 % nem mindig állja meg a helyét, nem Amerikában vagyunk.
Örüljön a szolgáltató ha kap borravalót, ne a száját húzza már, hogy kevés. Nyilván ha a 15-20 000-es számla mellé kap 50-100 Ft-ot, az elég megalázó, ha én lennék a pincér vagy a fodrász nem is valószínű, hogy elfogadnám.
Találkoztam olyan futárral, aki nem is adott visszajárót, amég meg nem kapta a borravalóját chh.. pedig akartam neki adni alapból is ott volt a kezemben az ötszázas, 5000 Ft körül fizettem, így meg is jegyezte, hogy ez már jó borravaló.
De amikor 100 000 Ft nagyságrendben rendeltem, akkor a másik futár megsértődött mert csak 7-800 Ft-öt kapott és ez ugye nem a 10 %. Elvárta volna, hogy kapjon 10 000-et.
Na jó, bocsi hogy hosszú voltam, csak most előjöttek az ilyen emlékeim :D amúgy szerintem mindenki adjon annyit amennyit jónak lát, 20 000 30 ezer között szerintem ilyen 1000-1500 borravaló teljesen korrekt.
Az én fodrászom 35 -öt szokott elkérni, 40 -et adok.
De ez nyilván mindenkinél más, ha nem teheted meg, akkor csak párszáz forintot adsz, vagy amennyit jónak látsz.
Akkor adok ha valami olyat tesz amit nem kellene, extra időt szán rám, én kések ezzel elrontom a beosztását vagy egyéb módon hibázok amivel megnehezítem a feladatát stb...
Ilyenkor adok, de alanyi jogon nem jár.
Pl.: Árkádban egy barbershoban 8 ezer valamennyiért csinálták meg a hajam. Jó fej volt aki csinálta, jó munkát végzett de semmi extra és kb ugyan ezt megkapom 4.500Ftért is, így amikor valami 8.250re jött ki a vége (szerintem direkt így árazzák) akkor 8.500ból kértem, hogy ne szórakozzunk az apróval.
... de ez nem borravaló.
Viszont egyszer oda mentem fodrászhoz ahova édesanyukám jár a vírus helyzet miatt. Ez egy kicsi panel fordászat, ahova nagymamák járnak.
Megfelelő vágófejek nélkül kézzel olyan jóra megcsinálta a hajam, olyan keményen dolgozott rajta és látszott hogy erősen próbálkozott a fodrász hogy tudtam hogy neki kell borravalót adtam.
Majd a végén, amikor mondta az árat ledöbbentem. Csak 1.500 volt. 3 ezret adtam.
Ilyen esetben indokolt szerintem ... amikor valakinek a munkáját többre becsülöd mint a kért összeget.
Nem azért kell adni mert "illik"...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!