Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mennyi borravalót szokás adni...

Mennyi borravalót szokás adni fodrasznak?

Figyelt kérdés
Eddig en 10% körül igyekeztem adni, de most egy drágább helyet néztem ki. Így a borravaló is szerintem aránytalanul magasra jön ki (2-3000 ft). 25000 maga a munka (amibe szerintem bőven benne van a zsebbe menő rész is). Ti mennyit adnátok még pluszba? Hogy azért ha később újra mennék, szívesen fogadjanak.

2020. júl. 3. 09:48
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

?? Pluszba ennél többet?

Ha több pénzt akar, sztem emel az áron. Adj neki annyit, amennyibe kerül

2020. júl. 3. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Én szoktam néha ilyen 3000 körül, ha így lehet felkerekíteni. Pl. 22500-as munkára 25-öt.
2020. júl. 3. 10:02
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Mi a tökömet csinálnak ennyiért, fej átültetést?
2020. júl. 3. 11:11
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudok róla, hogy fodrásznál szokas lenne borravalót hagyni
2020. júl. 3. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Én csak úgy szoktam ha pl fizetek 4700-at adok egy 5 ezrest és kész.

Minek ebből problémát csinálni? 1000 Ft-okat biztos nem adnék. Max 500-ig.

2020. júl. 3. 13:38
 6/9 anonim ***** válasza:
38%

"Mi a tökömet csinálnak ennyiért"

- Derékig érő dús hajam: alapfestés + két színnel balayage rá

- Tartós egyenesítés.

2020. júl. 3. 14:55
 7/9 anonim ***** válasza:
23%

Hát én ilyen 7-8000 ezer forintnál szoktam adni 500-at.

Ha nagyon szenved a hajammal, akkor 1000-et, bár ilyenkor benne van a festés, mosás, vágás, szóval alapból több a fizetendő összeg is.

Ez a 10 % nem mindig állja meg a helyét, nem Amerikában vagyunk.

Örüljön a szolgáltató ha kap borravalót, ne a száját húzza már, hogy kevés. Nyilván ha a 15-20 000-es számla mellé kap 50-100 Ft-ot, az elég megalázó, ha én lennék a pincér vagy a fodrász nem is valószínű, hogy elfogadnám.

Találkoztam olyan futárral, aki nem is adott visszajárót, amég meg nem kapta a borravalóját chh.. pedig akartam neki adni alapból is ott volt a kezemben az ötszázas, 5000 Ft körül fizettem, így meg is jegyezte, hogy ez már jó borravaló.

De amikor 100 000 Ft nagyságrendben rendeltem, akkor a másik futár megsértődött mert csak 7-800 Ft-öt kapott és ez ugye nem a 10 %. Elvárta volna, hogy kapjon 10 000-et.

Na jó, bocsi hogy hosszú voltam, csak most előjöttek az ilyen emlékeim :D amúgy szerintem mindenki adjon annyit amennyit jónak lát, 20 000 30 ezer között szerintem ilyen 1000-1500 borravaló teljesen korrekt.

2020. júl. 3. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Az én fodrászom 35 -öt szokott elkérni, 40 -et adok.

De ez nyilván mindenkinél más, ha nem teheted meg, akkor csak párszáz forintot adsz, vagy amennyit jónak látsz.

2020. júl. 3. 19:51
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Akkor adok ha valami olyat tesz amit nem kellene, extra időt szán rám, én kések ezzel elrontom a beosztását vagy egyéb módon hibázok amivel megnehezítem a feladatát stb...

Ilyenkor adok, de alanyi jogon nem jár.

Pl.: Árkádban egy barbershoban 8 ezer valamennyiért csinálták meg a hajam. Jó fej volt aki csinálta, jó munkát végzett de semmi extra és kb ugyan ezt megkapom 4.500Ftért is, így amikor valami 8.250re jött ki a vége (szerintem direkt így árazzák) akkor 8.500ból kértem, hogy ne szórakozzunk az apróval.

... de ez nem borravaló.

Viszont egyszer oda mentem fodrászhoz ahova édesanyukám jár a vírus helyzet miatt. Ez egy kicsi panel fordászat, ahova nagymamák járnak.

Megfelelő vágófejek nélkül kézzel olyan jóra megcsinálta a hajam, olyan keményen dolgozott rajta és látszott hogy erősen próbálkozott a fodrász hogy tudtam hogy neki kell borravalót adtam.

Majd a végén, amikor mondta az árat ledöbbentem. Csak 1.500 volt. 3 ezret adtam.

Ilyen esetben indokolt szerintem ... amikor valakinek a munkáját többre becsülöd mint a kért összeget.

Nem azért kell adni mert "illik"...

2020. júl. 10. 22:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!