Mit gondoltok a szőrről és a szőrtelenítés divatjáról?
Pár napja elém került egy cikk ami arról szólt hogy vannak lányok akik szőrösek(woow)
A cikk alatt temérdek hányós emoji fujjolás stb. amivel nem teljesen értek egyet és kívancsi vagyok a véleményetekre.
Én ugy gondolom hogy alapjában véve a szőr nem női-férfi különbség lenne hanem gyermek és felnőtt közötti különbség, de ez már szinte teljesen kikopott a köztudatból.
Emellett sokhelyen olvasom hogy milyen gusztustalan egy lány (de csak a lányok a fiuk nem) ha nem szőrtelenít es igénytelen.
Én úgy tudom a szőr eltávolítása vagy semleges vagy ártalmas tud lenni de povitív hatassal nincs a testre. Pl a láb es karszőr réges rég a testhőmerséglet szabalyozása (?) miatt volt fontos amire nyilván ma már nincs szükség. Viszont a szeméremszőr véd a betegségektől a hónalj szőr pedig vezeti az izzadságot. Ennek kapcsán hallottam olyat is, hogy akinek szőrös a hónalja sokkal büdösebb lesz de ez szintén butaság mert az izzadságnak alapjáraton nincs szaga csak a bőrön levő baktériumokkal való elegyedésétől lesz kellemetlen szaga es attól hogy szőrös valaki, a bőrén nem lesz több baci csak ha nem fürdik stb..
Számomra érthetetlen hogy miért kezelik sokan ezt úgy mintha mindenáron meg kellene szabadulni tőle, kártékony lenne stb amikor ez egy tök természetes dolog meg hat csak ki van az emberi test találva😅
Természetesen most nem a szőrtelenítés ellen szólok mert érthetően ez most egy divat. Csak kíváncsi lennék ti hogyan viszonyultok hozzá?
Pl: lányok, ti elvárjátok a párotoktól hogy szőrtelenítsen?
Fiúk, mennyire zavar ha egy lánynak szőrös a lába de még nem elég nagy ahhoz hogy letudja szedni?
Van akit abszolút nem érdekel?
Vagy abszolút nem érdekel de azért jó simának lenni?
Lányok, mekkora szerepe van a társadalmi nyomásnak abban hogy szörtelenítetek?
Kb ilyenek érdekelnek, hogyan viszonyultok ehhez az egész témahoz?
Én ugyan senkit nem kritizálok,ha úgy tetszik neki,akkor ne szőrtelenítsen,hiszen a szőr teljesen természetes női testen is. Viszont tapasztalatból is tudom mondani,hogy a hónalj bizony büdösebb,ha ott nem szőrtelenít az ember. Szerintem talán ahhoz lehet köze,hogy a szőr melegít vagy azon jobban megtapadnak a baktériumok. De őszintén én sem tudom az okát,viszont máson is tapasztaltam már.
Engem vonzz,ha egy férfi nem olyan szőrös,de egyáltalán nem várnám el,hogy átessen azon a fájdalmon,amin én. Viszont fájdalom ide vagy oda,én jobban érzem magam szőr nélkül. (Persze,télen azért szabadabb ez a felfogásom)
Sajnos, a mai világban elég sok elvárta "íratlan szabály" van, és ha te attól eltérsz,akkor már kinéznek. Például vegyük csak azokat,akik más stílusirányzatot képviselnek (emo,goth,hippi). Őket is kinézik,pedig a légynek se ártanak legtöbbször. Ebből nem nagyon lehet kilépni,csak ha egyszerűen nem foglalkozol más véleményével.
Mindenkinek magánügye hogy szőrtelenít-e. Ha valaki nem szőrtelenít akkor is érdemes lenne legalább rövidre vágni, mert nem szép látvány mikor a strandon az alsóból kikandikál a hosszú szőr vagy a rövid ujjúból a szőr.
Én azért borotválkozok mert így érzem jól magam, nekem így tetszik, sokkal komfortosabb.
A páromtól azt várom el hogy legalabb a honaljat borotválja és az intim részén ha nem szeretne borotválkozni akkor legalább legyen rövidre vágva. De dzsumbuj semmiképpen ne legyen.
L
A szőrtelenítés jólápoltság és igényesség kérdése. Nyilván vannak olyan országok, ahol az emberek éheznek, ott nem is várom el, hogy ezzel foglalkozzanak, Európában azonban nem előnyös, ha valaki nőként szőrös, ápolatlan lábbal megy mondjuk egy munkameghallgatásra, vagy egy randira. Szóval rontja a megjelenést, negatívan befolyásolja az összképet.
Nem érv az, hogy ez a természetes, mert a fésületlenség, mosdatlanság is természetes, mégis ciki egy civilizált társadalomban. Ha valaki lusta, vagy nincs rá pénze, vagy igénytelen, akkor vállalja fel, hogy ezért ilyen a lába, fölösleges a magyarázkodás, meg a szőrszálak fiziológiai szerepének említése.
Egy férfi számára a szőrös láb nem kívánatos.
Nem magyarázkodni kell, és elkeseredni sem érdemes tehát, a szőrösségen egészen könnyedén lehet változtatni.
Köszi a válaszokat!
A hármas hozászóló masodik bekezdéséhez annyit fűznék hozzá, hogy mint ahogy azt írtam a szőr vagy hasznos vagy semleges tehát nem kartékony, igenytelen ha van (amit írt az első a hónaljszőrrel kapcsolatban, azt még eltudom képzelni hogy igaz lehet de nem tapasztaltam ilyet). Ezt nem lehet párhuzamba hozni azzal ha valaki nem fürdik, dezodorál es nem fésülköfik mert azoknak van káros, betegségeket előidező következménye remélem érted mire gondolok.
Illetve valószínűnek tartom hogy aki állásinterjúra megy szőrösen és van esze hogy megtisztelje a másik embert, olyan öltözéket vesz fel amiben nem látszik. Legalábbis ha nekem szőrös a lábam pl engem nem zavar de másnak sem akarok kellemetlenséget hosszú szoknyát vagy nadrágot veszek.
Ha esztétikailag nem tetszik az oké. Természetesen ebbe felesleges belekötni, izlések és pofonok
Engem más nem érdekel. Én főleg nyáron frissebbnek és tisztábbnak érzem magam, ha nem vagyok szőrös a hajlatokban, de egyéb iránt nem érdekel. Nem izgulok, ha nincs időm megcsinálni, vagy várnom kell a gyanta időpontomra egy héttel többet.
Hátrányban nem érzem magam, ha nem szőrtelenítek éppen, mert őszintén szólva, ha valaki emiatt nem akar velem kezdeni, az engem nem érdekel. Nem fogok görcsösen minden milliméternyi szőrt leszedni, mert Petikének az úgy tetszik. Úgy is mondhatnám, hogy ha valaki szemében emiatt hátrányból indulok, akkor az az illető nálam is hátrányból indul. Szerintem ennél sokkal fontosabb dolgok léteznek, ami alapján meg lehet és meg kell ítélni az embereket, nem az alapján török pálcát senki felett, hogy aznap reggel volt-e ideje előkapni a borotvát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!