Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szolárium. Tehetek még valamit?

Szolárium. Tehetek még valamit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyjából egy órája voltam szoláriumban. Érzem, hogy melegem van, habár a bőröm nem meleg mégis olyan érzés mintha leégetem volna. Az előző alkalommal is sikerült egy kicsit megpirulnom éppen, hogy csak viszketett meg piros volt 2-3 nap alatt el is múlt. Viszont félek, hogy megint megpirultam habár még nincs nyoma és igyekeztem most mindent megtenni ellene. Azonnal ahogy haza értem (kB fél órája) lezuhanyoztam illat szín és minden mentes tusfürdővel, lefújtam pantenolos aloe verás Lavozon napozás utáni spray-el illetve bekentem magam testapolóval. De akkor is érzem azt az érzést mint amikor megég az ember, ha kiráz a hidek akkor kB érzem, hogy ahogy a szőr felall a karomon meg a hátamon. 6 percet voltam bent ennél állítólag kevesebbre nem lehet menni ott ahova járok. Krémet kértem a szoliba de mondta a csaj, hogy felesleges mert nem véd semmitől max barnulásban segít. Nem tudom tehetek e még valamit, hogy ne piruljon be most a bőröm ha meg is égtem.

Köszönöm a segítséget!

2020. jún. 7. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha megégtél, azt már nem lehet visszafordítani. Igyekezz ne sokat vakarózni és amíg piros vagy, viszketsz, addig kerüld a napot és a szolit.
2020. jún. 7. 15:16
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben nem erőltetném a szoláriumot. Lehet hogy nem bírja a bőröd, ha már máskor is előfordult ilyesmi.
2020. jún. 7. 17:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen én is ezen gondolkodtam hogy hagyom annyiban nincs szükségem erre a bűntudatra amit utána érzek amikor megpirulok. Tudom forduljak orvoshoz mégis érdekelne hátha tud valaki választ adni itt. 3x6 perc után már lehet bőrrákja az embernek?
2020. jún. 7. 17:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet nyilván kizárni, de azért elég valószínűtlen. Nem kell mindjárt a legrosszabbra gondolni, valószínűleg csak érzékenyebb a bőröd. Szoktál máskor napozni? Nagyon fehér vagy? Utóbbinál a 6 perc eleve sok kezdésnek.

A higiénia megfelelő a szalonban?

2020. jún. 7. 17:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok fehér általában ha suttetem magam mert mondjuk strandon vagyunk nem égek le egykönnyen maximum picit megpirul a bőröm ami kB 2 nap alatt be is barnul nem szokott fájni, hamlani pedig ritkán szoktam. Óvodában dolgozom és nyáron non stop udvaron vagyunk és ott azért eléggé sokat vagyunk napon. Szolizni meg sosem voltam korábban csak ez a max 3 alkalom. Én sem gondolom, hogy az lenne lehet, hogy az a pici piros csomó szerű valami már korábban is ott volt a nyakamon csak nem vettem észre. Azért ezt is számításba veszem csak sajnálom hogy ilyen buta voltam, hogy képes voltam beáldozni a bőrömet ha valóban kiderul e hogy esetleg rák. A szalon egyébként tiszta meg direkt állóba szoktam menni igyekszem nem is érni semmihez max fogantyú meg kapaszkodó. Köszönöm a választ!
2020. jún. 7. 18:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy ezt mondom, de ha ennyire hipochonder vagy (ami valljuk be jobb azért, mint a felelőtlen szolizás) inkább ne erőltesd. A másik meg, hogy 3x6 perc megfelelő idő kihagyásával nem lehet túl sok egy átlagos bőrnek.

Én 9-12 percre mentem régebben, amikor még jártam, bár az álló szoli rám valamiért erősebben hatott, ott jobb a kevesebb.

Nem tapasztaltam égést, csak fokozatos barnulást, tehát bejött, de szerintem még így is káros, abba hagytam.

Eléggé tartok én is az elváltozásoktól, mert azt mindig találok valamit.

Amúgy április végén mikor jött a jó idő kifeküdtem a tűző napra 30-40 percre (természetesen jó szokásomhoz híven naptej nélkül)

és ugyan ezt éreztem mint te.

Picit mintha pirosasabb lenne mellkasom, de majd bebarnul semmi gond.

Áhhh Rá egy órára vörösödni kezdett,

viszketett mint az állat, másnapra teljesen vörös, gyulladt, az általános leégés érzést én sem éreztem, csak láttam, hogy vérvörös, aztán egy hétig égett, viszketett egyszerre, lehámlott, de még utána is vörös volt.

Nem akarlak megijeszteni, remélem nálad nem ez lesz a folyamat,

de ha hasonló akkor inkább hagyd a fenébe azt a 6 perc szolit is.

Nyilván a saját esetemben én voltam a buta, mert azelőtt nem égtem le és azt gondoltam, hogy ez után se fogok.

2020. jún. 7. 23:30
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy előző vagyok. Pont az aloe vérát és a panthenol-t akartam írni, ezek a legjobbak. De írtad, hogy azt használod. Mást nem tehetsz, ha leégtél meg kell várni, amég elmúlik.
2020. jún. 7. 23:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!