Hány éves kortól ajánlanátok gél lakkot?
Én műkörmös vagyok. Az első hozzászólóval egyetértek, kivéve az Uv sugarai résszel, a mai világban a led a legelterjedtebb, senkinek semmi baja nem lesz, míg beteszi a lámpába a kezét úgy 3×1 vagy 4×1 percre (gél lakk esetében)! Ettől a nap is több ideig éri!
Én gél lakkot 12 éves kortól készítek, de szülői beleegyzéssel! Sokáig tartottam magam a 14 évhez, de azt látom, hogy egyre elterjedtebbé váltak az ilyen dolgok, egyre hamarabb kezdik a sminkelést, hajfestést, a műkörmöt. Többen jelezték, hogy az ő lányuknak csak 1-1 alkalomra kellene gél lakk (esküvő például), ezért vittem le 12 éves korra. A legfiatalabb vendégem, akinek rendszeresen 2,5-3 hetente cserélem a gél lakkot, ő 14 éves.
Nem is a lámpa fényével van a legnagyobb baj, hanem azzal, hogy a köröm még nő, fejlődik, alakul! Ha túl hamar van "megpiszkálva" (már pedig 4 évesen NAGYON korán van ehhez), az később gondot okozhat, gyengébbek lehetnek a körmei, pláne, ha rossz körmöshöz viszitek, aki esetleg még túl is reszeli...ez nem egy 4 évesnek való!!! 12 évesen sem ajánlom és állandóra nem is vállalnék vendéget ennyi idősen!
Ha te csinálnád neki otthon, ott szintén az a veszélye, hogy túlreszelheted. Ha pedig nincs aládolgozni, úgy nem tartós.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!