Melyik márka géllakk kezdőszettje a legjobb szerintetek? Kinek mi vált be?
Szerintem ne szettben gondolkodj. Azok nem érik meg az árukat. Főleg, hogy a legtöbben van valami ulra gagyi utazó lámpa jól túlárazva.
Veszel egy uv lámpát pl itt: [link] ugyanezt, ha nem sürgős, 3.000-ert az aliról meg tudod rendelni. Ugyanilyen sun márkájú lámpát árul az összes nagyobb körmös cég saját logóval 20.000 körül.
Ezután kiválasztod a márkát, amivel szeretnél dolgozni. Utána tudsz nézni, kérdezni.
Én pl magamnak csinálom (amúgy végzett körmös vagyok, de nem dolgozom a szakmában, csak magamnak csinálom)
A titok a megfelelő előkészítésben van. Én pl ehhez Crystal Nails nail prepet, savmentes primert és compact base gélt használok alapnak. Ez így atom biztos, az aliról rendelt 2-300 Ft-os gagyi géllakkokkal is tökéletes 4 hétig. Bármilyen márkát rákenhetsz.
Ha írsz márkát, ami szimpi, segítek összeválogatni miket kell venni.
De kedves tőled, köszönöm!:)) már elvetettem a szettet, egy youtubeos lánynál láttam, hogy magának csinálja otthon, és a boltban vette meg egyenként ami kell hozzá. Én azért gondoltam a szettet, mert nem vagyok túl jártas a témában, hogy mik kellenének hozzá. Plusz, láttam hogy a crystal nails oldalán 12ezerbe kerül egy lámpa, az árukeresőn meg találtam 6ért, direkt közép árkategóriásat néztem. De azt sem tudom abból melyik lenne a legjobb, Led-es, Uv-s?!..
Egyébként a Crystal Nailsnél maradtam, szerintem abból fogok vásárolni!
Valamint, én netről szeretném rendelni, a boltban való beszerzés, nem biztos hogy megoldható, na meg persze így kényelmesebb is.:)
Egyre több olyan termék van, amit led-re fejlesztenek, egy idő után a sima uv lámpa ki fog menni a divatból.
Ha uv lámpa mellett döntesz, akkor egy 4 csövest válassz, bár annyi pénzért már kapsz ledet is. Az esperanza termékeket kerüld el jó messziről!
Ami a termékek összeállításánál fontos, hogy milyen gellakkot is szeretnél csinálni.
Van az egy lépéses, itt nincs alap és fedőlakk, csak 2 réteg szín kell. A Crystal Nails nél ez a one step rendszer. Kb 2 hétig tartós.
Van a klasszikus géllakk, a Crystalnál a 3 step néven keresd. Ezekhez kell alap és fedő is. Tartósabb, kB 3 hétig rendben van.
Aztán van az erősített géllakk, amikor a sima alapot kicseréled egy erősített alapra. Pl base gel, easy off. Erre megy rá a szín. Az így elkészült köröm kb olyan tartós, mint egy épített köröm, 4-5 hétig semmi baja, csak a lenövés persze.
Ehhez nyugodtan lehet 3 és 1 stepet is használni.
Tehát hogyha használom ezt a base gelt, alapozozselekent, akkor a 3step gellakkbol az elso alapozozsele nem kell, hanem helyette van ez? Valamint a fedolakk a 3step bol, az mehet az elobb emlitett zsele, majd szin, es a fole?
Ne haragudj, ha ertetlennek tunok, remelem megerted, mit szeretnek.
Nem vagyok szakértő, csak gondoltam leírom a tpasztalatom:
Én most próbáltam először a gél lakkot, ebay-ről rendeltem hozzá mindent. Elsőnek gondoltam, hogy kipróbálom az ottani pár száz forintos lakkokat és egy olcsó lámpát, hátha jók, de ha nem, akkor sem nagy veszteség. Hát a lámpa egy nagy sz@r, persze kb 600 forintért nem is vártam nagy minőséget 😅 Lehet vele dolgozni, de nagy kínlódás minden egyes rétegnél tüzetesen átnézni, hogy mindenhol megszilárdult-e a lakk, szóval a lámpát nem ajánlom. Viszont a lakkokkal eddig meg vagyok elégedve, ugyan sajnos 5 nap után le kellett mosnom, mert vizsgázni mentem és nem akartam körömlakkot viselni, de az ötödik nap végére is ugyanúgy néztek ki a körmeim, mintha aznap festettem volna ki őket, egyáltalán nem pattogtak vagy koptak le, pedig abszolút nem kíméltem őket, főztem, mosogattam, takarítottam. Szóval szerintem egy próbát megérnek az olcsó lakkok, amiket én rendeltem, azok UR sugar márkájúak, olyan 300-500ft/db között szoktam látni ebayen.
A compact base gelre nem kell már külön az alapozó géllakk, mehet rá a szín.
A base gel egy sűrűbb gél, ki kell tapasztalni, hogy kell megfelelően alkalmazni, gyakorlatilag egy alap körmöt építesz fel belőle. Ameddig nem megy tökéletesen, addig nyugodtan csináld úgy, hogy köttetés után fixálod, majd formára reszeled, megigazítod a felületet. Utána portalanítod és mehet a géllakk. Itt már nem kell nail prep, primer.
Fedőből használhatod a fedő géllakkot, igen. De helyette én pl a cool top fenyzselét használom, szerintem fényesebb és kevésbé kopik.
Ide bemasolom egy korábbi válaszom, szerintem elég jól össze lett foglalva a dolog.
Amit linkeltél, az egy alaplakk. Rendes körömlakk, semmi köze sem a géllakkhoz, sem a műkörömhöz.
Először ezt kell felkenni
Ha megszáradt, akkor
VAGY
Utóbbit ajánlom.
Ez után attól függ mit szeretnél. Ha sima gél lakkozást, akkor a Crystal ajánlata alaprétegként ez
Ha erősített gél lakkot akarsz, akkor pedig a compact base gel a jó választás.
Ez az első réteg, erre megy rá a gél lakk szín, egy vagy két rétegben. Ha az megkötött, akkor a Crystal ajánlata a sima 3 step rendszerhez ez:
E helyett mehet pl a fényesebb fedő is, ez:
Amúgy ha rámész egy gel lakkra, akkor a leírásban benne van, mit lehet hozzá használni, ezt onnan masolom:
Természetes körmökre használjuk.
Az anyag alapozó zseléje a Base Gel, a Color Up Base Gel, a Cover Pink Base Gel vagy a Cover LightPink Base Gel. Fedőzseléje, a Clear 0/Top CrystaLac, a Cool Top Gel, vagy körömerősítés esetén az Easy Off Top Gel.
A 3 STEP CrystaLac-ok tartóssága 3 hét.
Leoldása maximum 10 perc (az anyag vastagságától és az oldószertől függően).
CN Tipp: Vékony köröm esetén Easy Off Hardener Gel-lel vagy Compact Base Gel-lel erősítjük meg a körömlemezt.
Pfff, vicces, pár napja még jók voltak a linkek, akkor másoltam őket a Crystal webshopból...
Az első a nail prep, aztán savmentes primer.
Alapnak base gel vagy 0-as crystalac vagy easy off vagy compact base gél. Én az utóbbit ajánlom, használom.
Aztán jön a szín és erre jön a fedőfény, ami lehet top crystalac, easy off top, vagy a cool top, itt is az utóbbit használom.
Köszönöm, nem tudom miért nem működik, de megtaláltam.
A színből még megkérdezhetem hogy melyik a jó? Vagy mind egyforma? Annyi fajta van. Pl ezekhez a GL92, lakk jó lesz?
Vagy az s esek is jók?
4 féle számozás van a cn-nél
GL kezdetű géllakkok a 3 step rendszerhez vannan, ez vol a régebbi színkód, az újabb színek ebből a kategóriából a 3S kezdetűek.
OS kezdetű a régi számozású one step, ezek újabban 1S néven futnak.
Ha erősített géllakkot csinálsz, easy off vagy compact base géllel, akkor bármelyiket lehet használni hozzá.
Ha sima 3 step gel lakkot csinálsz gellakk alappal, akkor GL vagy 3S-t válassz.
Ha egylépéses géllakkot akarsz, akkor pedig OS vagy 1S lakkot vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!