Helix piercinggel kapcsolatos kérdésekre tudnátok válaszolni?
Sziasztok!:-)
Szeretnék csináltatni egy helix piercinget, viszont nagyon túlgondolom szerintem és szeretnék biztosra menni.
- szerintetek mennyi idő után úszhatok vele úgy, hogy úszósapka van a fejemen?
- biztonságos a párommal együtt aludni (nem lakunk együtt, szóval nem rendszeres), vagy egy ilyen pár hétig inkább hagyjuk, nehogy rossz pózban aludjunk és baja legyen? (ne is kérdezzetek, mondom, hogy túlagyalom)
- hajat mosni mennyi idővel lehet utána?
- plusz bármilyen más szempontból érdekelnének még vélemények, tapasztalatok!!:)
Köszönöm előre is
Szia! Helixem ugyan (még) nincs de van pár vas a fülemben. Úszás, szauna, szoli + minden ahol ázhat, 4 hétig kerülendő. Az úszósapka megnyomhatja később is. Aludni úgy érdemes vele hogy nem azon az oldaladon amin a helix van, de úgyis fájni fog egy ideig, ha ráfekszel. Hajat mosni bármikor csak utána kezeld le. Átfolyó víz érheti csak áztatni nem szabad.
+ amit még tudnék mondani, az az hogy mindenképp szúrasd mert az kevésbé roncsol és szebben gyógyul, valamint hogy ne kenőcs állagú cuccal kezeld, mert abba a jóélet is beleragad aztán szépen begyullad tőle a lyuk. A legjobb rá az octenisept, plusz vegyél egy kis üveg patikai hidrogén-peroxidot, ha esetleg begyulladna vagy vadhús nőne rá, ne hirtelen kelljen rohanni ha alkalmatlan pillanatban durran be (az enyém rendszeresen ünnepekkor csinálja amikor no gyógyszertár).
Két helix piercingem van egymás alatt és én kb 5 nap után már finoman mostam vele hajat. Amikor már nem annyira fájt ha megérintettem (kb 1 hét után), akkor már nyugodtan rá is tudtam feküdni. (De azért ha nem volt muszáj inkább a másik oldalamon feküdtem)
Mindenképpen szurasd a piercinget és ne lövesd, mert a lövés roncsolja és úgy jóval lassabban fog gyógyulni.
Viszont azzal számolni kell, hogy a helix amúgyis lassan gyógyul és nagyon könnyen begyullad akkor ha egy picit is beleakad valamibe (például a ruha nyakába)
Nekem miután begyulladt a kamillás tisztogatás nagyon sokat segített, illetve az Octenisept-et én is ajánlom.
A gyógyulásánál viszont nem kell meglepődni ha 8-10 hét után még mindig nem jó és fáj, ugyanis nekem is már másfél éve lett csinálva a piercing és még mindig nem gyógyult meg teljesen. (A helix teljes gyógyulása 2 év)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!