Hogy lehet, hogy sokszor a tükörben tök jóképűnek látom magam, a telefon kamerájában pedig egy ork vagyok?
Igen, sokszor velem is előfordul (meg szerintem másokkal is), hogy tükörbe nézek, és azt gondolom nem rossz, aztán meglátok magamról egy képet...
Állítólag az emberek szebbnek látják önmagukat a tükörben mint amilyenek a valóságban. Alapvetően hülyeségnek mondanám ezt az elméletet, de amint meglátok egy képet magamról, sokszor mégiscsak beigazolódik a dolog...
Sok múlik a fényviszonyokon, a telefon kamerája meg kicsit torzít. Próbáld magad normális fényviszonyok között levideózni hátha ott máshogy látod magad. Vagy kérj meg valakit, hogy nappal, a szabadban csináljon rólad képeket, több szögben is.
Velem is ugyan ez volt nemrég. Mikor reggel mentünk vendégségbe, és tükörbe néztem induláskor, akkor nagyon magabiztos voltam, de mikor megnéztem a képeket, makdnem elhánytam magam néhánytól. Néhány képen viszont elég csinos voltam.
Párom szerint a szelfiken nem a valós énem van, és azt vettem észre, hogy mikor ő küld szelfiket azon se a valós énje van.
Ha lany vagy ajánlok valamit.
Mikor mar kesz vagy a sminkeddel akkor nyisd meg a telodon a kamerát es ott is célszerű alakítani a sminkeden ameddig ott is szépnek látod magad. Mert ugyebár ott jobban kiadja ezeket a dolgokat.
A tükör látványához van szokva a szemed.
Egyébként a kamera valós képet mutat, főleg, hogy az megtükrözi a képet, így úgy látod magad, mint mások. A tükör meg csak a tükörképed, ott fordítva van minden. Ahhoz szoktál.
A kamera lencséje torzít kedves barátom, nézz utána a különböző lencsékkel készült profil képeknek és meglátod miért vagy ork.
A tükör reálisabb képet ad.
Mert ha nagyon belehajolsz, akkor torzít, mert pl ha én nagyon közelről nézek bele, akk hájfej vagyok, messzebbről viszont már egészen hasonló a tükörbe látottra. Ne zoomolj rá annyira, és akkor igen kicsi a torzítás vagy nincs is(saját tapasztalat)!
20/nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!