Mi a különbség a hamisítvány és a replika között?
Nekem van egy elméletem, de lehet rosszul tudom, javítsatok ki vagy erősítsetek meg.
Szerintem az a replika mikor van egy márkás termék design-je, és azt a design-t lemásolja egy másik márka.
mint pl itt:
A hamisítvány mikor meg egy az egybe próbálják másolni az eredetit, de nyilván sokkal silányabb minőségben és egyes emberek a replikát a hamisítvánnyak azonosítják, mikor tök más a kettő.
így van vagy rosszul tudom?
Replika szó jelentése: másolat, utánzat.
Sajnos rosszul tudod.
A fentebb linkelt példa nem jó rá. A Q&Q dizájnja hasonlít a Rolexhez, de nem egy az egyben az.
A replika az eredeti termék hamisított változata.
Replikának szokták nevezni a hamisítványokat, de az csak kamuzás, hogy mégse legyen olyan büdösszájú gyökérség, hogy hamis órát hord a parasztja. Mert a "replika" az olyan elegántos kifejezés.
Itt a videó elején a két arc elmagyarázza a különbségeket:
Egyébként a kérdésben linkelt Rolex Submariner az ötvenes években olyan erőteljes dizájnnal robbant be a köztudatba, hogy kb. az óravilág fele az elmúlt 50-60 évben a tipusra többé-kevésbé hasonlító formaterveket készít :)
A Rolex Submariner "életérzés" kialakulásában a korai 007-es filmek is rendesen részt vettek, öngyújtó fénye mellett megnézni a Rolexen, hogy kezdődhet-e az akció, azért ez már valami :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!