Melyik a macerasabb a koldok vagy az orrpc?
Nekem a helix piercingem sokkal macerásabb volt mint a köldök.
Annyi hogy nekem nagyon fàjt a köldök szúrása.
Rendesen kezeltem. 1 hétig letakartam hogy ne érje víz. Mindig kenegettem. Egyszer se gyulladt be. Hamar meggyógyúlt.
Míg a helixem, sokszor gyulladt be, és sokàig érzékeny volt
Szia!
Az orr szúrása jobban fáj, több ideg miatt, a köldök kevésbé és inkább máshogy fáj.
A köldök felszíni ékszer, amiknek a gyógyulása hosszadalmas és aprólékosan kell rá vigyázni, míg az orr viszonylag könnyebben gyógyul, de a sminkekkel jobban kell rá vigyázni.
Az orrpiercing látható gyógyulási ideje 4-8 hét, teljes gyógyulási ideje 3-6 hónap, míg a köldök látható gyógyulási ideje 3-6 hónap, teljes gyógyulási ideje 6-12 hónap.
Kezelni mind a kettőt Octenisept folyadékkal napi 3-5 alkalommal az első hónap alatt, majd utána elég napi 2x. Kiáztatni a köldököt könnyű, de első hónapban erősen ellenjavalt (mondhatni tilos). A köldök ékszer mozog, nyomja nadrág, felső, hajolás közben a test is. Több fizikai hatás éri, mint az orr ékszert.
Persze mind a kettőt lehet jégsprayvel érzéscsillapítani, akkor kevésbé érzed, de orr ékszernél bekönnyezel, mint testi reakció.
Tehát így összevétve a köldök piercing sokkal macerásabb. Kevésbé, mint egy külső fülporcékszer, de sokkal jobban, mint egy orrpiercing vagy egy nyelvpiercging, sőt, még a mellbimbó ékszer is könnyebben gyógyul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!