Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy Eau de...

Treblemaster kérdése:

Mit jelent az hogy Eau de toilette?

Figyelt kérdés
Van nekem egy Diesel “parfűmöm”. Legalábbis azt hittem hogy parfüm. De nem azt írja rajta hogy parfüm hanem azt hogy Eau de toilette. Mit jelent ez? Mi az ha nem parfüm? Ha befújom vele magam nagyon kevés ideig érzedik. Magas az alkoholtartalma, hamar elpárolog. Mi lenne ez?

2019. aug. 6. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

A parfümöt alkohollal higítják, a toilette-et vízzel (is). Pontosan ezt jelenti, hogy kevésbé tömény, kevésbé tartós az illata.

Van még a kölni (eau de cologne), ez még töményebb, illetve van a testpermet - ennek nem tudom a klasszik nevèt sajna -, ami a leghígabb a listából.

Röviden: az illatanyag higítási arányát jelenti a típusa. A köznyelvben ettől még parfüm a parfümöd, csak nem olyan tartós. :)

2019. aug. 6. 16:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
#1, ment a zöld kéz. ;) Bár én kereskedelmet tanultam és tudtam a különbséget, de te tök szuperül megfogalmaztad, köszi! :)
2019. aug. 6. 20:20
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen! Zöld kéz. Nagyon szepen közönöm. Esetleg azt a ranglistát ha valaki le tudja írni az jó lnenne
2019. aug. 6. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!