Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Helix piercinget, hogyan kell...

Helix piercinget, hogyan kell kezelni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A mai nap folyamán lövettem egy Helix piercinget. Egyáltalán nem fáj, csak akkor, ha hozzá érek, de akkor se veszés. A kérdésem az lenne, hogy hogyan kénez kezelnem. Mindenhol mást írnak forgasd, ne forgasd, kenjed, ne kenjed! Szóval aki ért hozzá letudná írni pontosan, hogy milyen krémet vagy fertőtlenítőt vegyek. Jelenleg tetran kenőcsöt használok. Köszönöm a válaszotokat!

2019. aug. 1. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én minden este bőrfertőtlenítővel lefújtam, majd amit kaptam kezelő gélt, azzal kentem be.

De tetránt is lehet rà tenni.

Az a lényeg hogy piszkos kézzel ne fogdost és figyelj rá, hogy ne akadjon a hajad bele.

A füleimben összesen 10 piercingem van. Ezek közt van egy tragis és egy helix.

Mindegyiket forgattam, és a fentebb írt módon kezeltem. Egyik se gyulladt be, nem lett vadhús.

2019. aug. 1. 21:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Én az összeset Octenisepttel/Betadine oldattal kezeltem, naponta legalább 3x. Nem forgattam, de mivel sokszor fültisztítóval kezeltem, ezért egy minimálisan mindig mozgott.
2019. aug. 1. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Napi 4-5x octenisept oldat/spray, legalább 4-6 héten át. Máskor ne lövess, mert roncsol és könnyebben alakul ki vadús is. Amennyiben pillangókapcsos fülbevaló van benne, vegyél titán száras kétvégén golyós barbell ékszert (16 G-s vastagat) és cseréltesd ki egy szalonban. A pillangókapocsba bele fog akadni a haj folyton és csak gyulladást okoz.

Ha vadhús nőne rá, akkor patikai hidrogén-peroxid oldattal ecseteld napi 3x legalább 3 héten át.

Ne áztasd ki, tehát strand, uszoda, szauna, szoli TILOS 3-4 héten át. Hajmosás után alaposan öblítsd le, lehetőleg ne álljon rajta se sampon, se balzsam, ne érje hajlakk, hajhab, hajfesték 1 hónapig és más krém, vagy kenőcs se, illetve semmilyen vegyszer.

Octeniseptet patikában vegyél, célszerű a 250ml-est vagy az 1 litereset, ha nincs, rendelni, mivel a pici 50 ml-es drága nagyon.

Kezelés előtt moss kezet és használj tiszta fültisztító pálcikát. Forgatni felesleges, de ki-be mozgatni célszerű, hogy az octeniseptből jusson oda is.

Röviden, tömören ennyi.

2019. aug. 2. 08:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Több, mint egy hete meg van. Nem gyulladt be, nem fáj. Ha fülpiszkálóval tisztítom körülötte érzem, de nem fáj. Sajnos elmentem strandra én barom, de szerencsére nem lett semmi. Igen én is tudom, hogy nem szabad lövetni, de a neten kiemelték, hogy egyszerhasználatos steríl tűvel dolgoznak, erre mikor megyek hozza a pisztolyt.
2019. aug. 9. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!