Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » SOS Pattanások! Mit tegyek?

SOS Pattanások! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudok mit kezdeni velük.

Adatok:

18/L

Hol:

Arcon

Háton

Vállon

Comb/fenék külső oldalán belül nem

Néha pár vádlin

Nem tudom számít e de kicsit híztam az utóbbi pár évben de vékonyan is ilyen vagy rosszabb volt.

Próbáltam de nem hat:

Tonik, hámlasztók, miteszer tapasz (orron és olyankor szép is voltt az ortom a fekete miteszerektől de pattanások időről időre megjelentek), sima szappan+hidratáló, sima víz + kakaóvaj, neogranormon minden este lefekvés elött arcmosás után (ez volt amúgy eddig a legjobb)

Hát kb ennyi. Ezeket a "módszereket legalább 2-3 hétig csináltam egyhuzamba mielött váltottam volna, hogy hozzászokjon a bőröm. Ja a bőröm ha sok szárító hatásu dolgot használok hámlani kezd és rosszabb lesz. Pirosodik több pattanás. A hidratálók szintúgy egy ideig működik 3-4 nap aztán romlik. Sok féle terméket használtam nem allergia. 10 éves korom óta ilyen sőt 12-13 évesen sok gennyes pattanásom volt. Most igazából ahhoz képest nagyon szép de ez a legjobb amit magamtól elértem.

Köszi előre is. Privát is jöhet.

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2019. júl. 17. 22:36
 1/9 anonim ***** válasza:
Allergia?
2019. júl. 17. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehez teljes körű vérvételt kene kérned, illetve góc kutatást.

Lehet van vlhol a szervezetedben gyulladàs.

Nagyon sok beteség okozhatja

2019. júl. 17. 23:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

16/l vagyok.Nálam csak a mensis időszakban durvul el néha a helyzet,viszont amióta folyamatosan használom ezeket, sokat javult a helyzet; -aknesolt próbáld ki mindenképp(a sárga helyi kezelésre van,de én az egész bőrfelületre fel szoktam vinni.

-mitteszerek ellen sokat nem lehet tenni, de én kinyomkodás után fertőtleníteni szoktam valami alkoholtartalmú mitteszer elleni tonikkal

-a gyulladt pattanásokra sudocremef használok,általában egy éjszaka alatt le is viszi róla

-a dm ben lehet kapni kis csomagban 200ft ért fekete maszkot,mostanában kezdtem el használni ,csökkenti a gyulladást,a zsírt is eltávolítja

-zynerit!!! Háziorvossal kell feliratni,antibiitikum tartalmú készítmény,szintén csodákra képes persze rendszeres használat mellet.

Kb 4 évembe telt hogy rátaláljak ezekre a csodaszerekre,remélem neked is segíteni fog valamelyik!

2019. júl. 17. 23:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
És kifelejtettem a kecsketejes szappant ,szintén dm ben kapható,nem szárítja a bőrt,emellett tökéletesen tisztít
2019. júl. 17. 23:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Dermofil pasztát is megpróbálhatod. Kifejezetten pattanásos bőrre való.
2019. júl. 17. 23:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Alakíts ki egy rendes arcápolási rutint: pl.: Ha a neogranormon bevált, akkor ne hagyd abba. Este megmosod az arcod, a bőrödnek megfelelő arclemosóval (Nem írtad, hogy normál, száraz, zsíros, kombinált, vagy érzékeny bőröd van-e.) ezután használsz arctonikot, (majd arcszérumot, nem kötelező, de nem árt.) és bekrémezed az arcod. Neogranormonnal, vagy kifejezetten éjszakára tervezett arckrémmel.

Reggel ugyanez: Arcmosás, tonik, ajánlatos fényvédőt, vagy c-vitaminos arcszérumot használni a napsugárzás miatt, majd nappali arckrém.

Használj arcmaszkokat, vannak méregtelenitő, detoxikáló maszkok, szerintem azok sokat segíthetnek. ( [link] , [link] , nekem pl ezek váltak be.)

Igyál sok vizet, hidd el, látni fogod ahogy tisztul a bőröd.

A hátadra csak annyit tudok mondani, hogy hagyd jogy levegőzzön. Nekem is volt ilyen, sőt, szerintem rosszabb is volt. Hagyni kell hogy levegőzzön, aludj olyan pólóban amin át tud "lélegezni", meg napközben is próbálj meg olyan ruhát hordani, ha a nap süti, az is csak jót tesz, legalább is saját tapasztalat alapján.

ha gondolod írj privátba, ha tudok szívesen segítek.

2019. júl. 17. 23:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem a teafa olaj és a babor termekek váltak be.
2019. júl. 18. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:
bőrgyógyászhoz menj el és kozmetikushoz!
2019. júl. 18. 16:24
 9/9 anonim válasza:
100%

Én is nagyon pattanásos voltam, utáltam az arcom. Állandóan piszkáltam (még most is néha sajnos) ezáltal hegek keletkeztek, viszont a pattanásaim elég jól eltűntek szóval semmiképp ne nyomkodd, nehogy rossz vége legyen. Régebben Akneroxidot használtam, ez a gyulladt pattanásaimat eltüntette, bár szárított is rendesen.

Reggelente Neutrogenas arclemosót használok, este pedig Himalaya Herbalsnak az uborkás szappanját, illetve Niveas hidratálókrémet használok melléjük. Hetente egyszer felkenek szintén Himalaya Herbalsos Neem arcpakolást. Sok sok vizet iszom, próbálom mellőzni az édes, sós rágcsikat stb.. Nekem ez vált be a pattanások ellen:)

2019. júl. 20. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!