Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Árt-e az arcbőrnek, ha vízzel...

Árt-e az arcbőrnek, ha vízzel mosom meg és utána bekrémezem?

Figyelt kérdés

Azért jelenthet ez problémát, mert a krémet alaposan megtisztított bőrre kell felvinni, de a víz önmagában nem biztos, hogy elég a tisztításra.

Ez a kérdés előjöhet akkor is, amikor edzés után csinálnék valamit az arcommal, de egyébként reggel és lefekvés előtt megmosom rendesen, és így egy harmadik teljes arctisztítás már talán sok lenne, de legalább vízzel leöblítem, meg esetleg bekrémezem.

2019. júl. 13. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
20%
Minek kell bekrémezni? Mi az ördög szükség van arra, hogy bármilyen idegen anyaggal betömd a pórusokat? A reklámok mind csak a kozmetikaipar termékeit akarják neked a saját jó pénzükért eladni. Nem neked van rájuk szükséged.
2019. júl. 13. 14:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet, hogy tényleg jobb, ha csak vízzel megmosom ilyenkor és kész. De ha pl. sminkelni szeretnék utána, a smink előtt kellene a hidratálás, de napi háromszor krémezni sem jó.
2019. júl. 13. 14:31
 3/9 anonim válasza:
Ha pl sminkelsz akkor érdemes alá sime krém helyett primer-t felhelyezni jobban hidratál és ki is egyenlíti az arcbőröd
2019. júl. 13. 15:07
 4/9 A kérdező kommentje:
És ha csak a szememet sminkelném, az előtt is kell krém vagy primer?
2019. júl. 13. 15:35
 5/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem, hogy aki krémellenes, mi a manóért olvasgatja a szépségrovatot.

Ha smink alá tennéd a krémet, nem kell, ha csak a szemedet rajzolod, ha viszont szeretnél krémezni, nem ördögtől való.

2019. júl. 13. 16:35
 6/9 A kérdező kommentje:

Ahogy a kérdésben is írtam, reggel és este mindig megcsinálom a háromlépcsős arctisztítást. Ha délután sminkelnék, akkor gondolom nem tehetem fel rögtön a sminket, ugye? És előtte elég ez a víz+krém? Vagy akár csak a víz? Mert este a sminklemosás után úgyis krémezek.

Illetve másik kérdés: krémezés előtt elég egyáltalán, ha csak vízzel mosunk arcot, vagy alapos tisztítás kell? (ha éppen úgy alakul reggel, és ezt csak általánosságban kérdezem, nem smink előtt)

2019. júl. 13. 19:37
 7/9 anonim ***** válasza:

Te ismered a bőrödet, neked kell eldöntened, hogy elég-e a neki a vizes mosás. Az, hogy én biztos nem krémeznék sima vizes pancsi után, nem jelenti azt, hogy neked is azt kell csinálnod.

Ezekre mind nincsenek szabályok. Csak az, amit a bőröd diktál.

2019. júl. 13. 21:24
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha soknak érzed a napi 3 teljes arctisztítást, akkor lehet, jobb lenne reggel próbálkozni a sima vizes arcmosással. Mivel éjszaka nemigen kerül szennyeződés az arcodra, maximum egy kevés faggyú, ami alvás közben termelődik. Kivéve, ha valamilyen fent hagyható éjszakai maszkot is használsz, azt érdemes rendesen lemosni reggel.

Edzés után viszont az izzadságot és a bele tapadó port, reggel felvitt kozmetikumok maradványait mindenképpen lemosnám. Esetleg arctisztító kendővel próbálkozhatsz még a délutáni alkalomra (ha találsz egy jót), ez olyan köztes megoldás.

2019. júl. 13. 22:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

És ha mondjuk edzés után arclemosó géllel megmosom az arcom, de nem használok utána semmit, az árthat?

2019. júl. 13. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!