Milyen a goth stilus?

Figyelt kérdés
2010. júl. 10. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
2010. júl. 10. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Goth vagyok, az első válaszoló első linkje nekem már inkább olyan pozőrködésnek tűnik. A második jobb.

Goth stílusról olvashatsz sok helyen (google segítségével rákereshetsz), ajánlom ezt az oldalt: [link]

2010. júl. 10. 14:07
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindkettőtöknek:)))
2010. júl. 10. 14:23
 4/8 anonim ***** válasza:
16%

A válasz megírásának időpontja: ma 01:33

ez pontosan így van... sok a ferdelelkű kis tini akik unalmukban idiótának öltöznek

2010. júl. 11. 12:17
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
Már ne is haragudjatok, de tájékozódhatnátok, mielőtt hülyeségeket írtok. Abban a goth társaságban, ahová én is tartozom, zömmel huszonévesek vannak (én is az vagyok), nem kis tinik. És úgy vettem észre, más goth társaságokban is főleg hasonló korúak vannak, a tinik más kategória, ők csak "beöltöznek", mintha valami jelmezbálba készülnének, és rögtön gothnak érzik magukat. Persze köztük is vannak kivételek, akik tényleg átérzik ennek a szubkultúrának a lényegét, de a tizenévesek nagy részére főleg az jellemző, hogy felvesznek egy fekete felsőt fekete szoknyával, kifestik tussal a szemüket és ők ettől már gothok. Aki igazi goth, annak nincs szüksége "maskarákra", hogy gothnak érezze magát, és ez az életérzés általában felnőttkorra alakul ki. A barátaim többsége általában "normális" ruhákban jár, nem fullfeketében, mégis gothnak vallja magát. Nem az öltözködés a lényege ennek a szubkultúrának, hanem a hozzáállás, és ehhez elég érettnek kell lenni.
2010. júl. 11. 12:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó de összeveszni azért nem kell.
2010. júl. 11. 13:44
 7/8 anonim válasza:
bocs, de tulajdonképpen mi ez az érzés amit érezni kell?
2010. júl. 11. 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Semmilyen közös életérzés nincs. A szubkultúra a zene és a közösségi élet köré szerveződik. Persze attól még lehetsz goth, hogy nem voltál az összes itthoni Sisters és Cure koncerten, de ha fogalmad nincs a zenékről akkoru csak a jelmezbál marad. Persze akkor még mindig lehet hivatkozni a fenenagy lelki góthccságra, de ezt elég kevesen veszik komolyan.

Gothból sokféle van, nem csak a viktoriánus goth stílus. Van kb. 20 stílus és 50-100 zenei műfaj.

Nagy vonalakban:

[link]

2012. márc. 13. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!