Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Létezik mód végleges szőrtelen...

Létezik mód végleges szőrtelenítésre 2019-ben? (kérdi ezt egy kétségbeesett ember)

Figyelt kérdés

28/F vagyok és már évek óta keresek módot arra, hogy megszabaduljak a testemet borító szőrtől.

Sajnos voltam olyan ostoba, hogy annó kamasz koromban fogtam, és nekiestem borotvával, mikor elkezdett a szőr nőni a testemen. Azután a szőr még vastagabban nőtt vissza. Persze aztán (nagyon okosan) megint nekiestem borotvával.

Az eredmény egy Austin Powers-féle testszőrzet lett, de nem ám a mellkason, hanem majdnem az egész testemen.

Az első barátnőm addig le sem akart feküdni velem, amíg le nem gyantáztattam magam tetőtől talpig...

Addig fel sem merült bennem, hogy a szüzesség elvesztéséhez olyan kínokat kell átéljek, amiket a keresztény inkvizítorok sem tudtak volna jobban überelni.

Minden esetre ez az egész tortúra elég mély nyomot hagyott bennem. Azóta szégyenlem és gyűlölöm a testem minden egyes porcikáját, amit szőr borít (a haj, a szemöldök és talán még az arcszőrzet nem tartozik ide). De olyan szinten, hogy nem merek elmenni a strandra, uszodába vagy egyáltalán fedetlen felső és/vagy alsó testtel megjelenni még akkor sem, ha döglesztő nyári meleg van. Én akkor is inkább megfövök a ruhámban, de inkább nem mutogatom a gyűlölt, undorító, gusztustalan szőrös testemet másoknak (emiatt lettem szégyenlős - mert szégyenlem ezt a Csubakka jelmezt - és csak akkor merem szabadon hagyni pl. a felsőtestemet, ha mondjuk full egyedül vagyok és senki sem lát.) Iszonyatos érzés úgy élni, hogy az ember gyűlöli a saját testét, amiben él.

Emellett ez a rohadt, átkozott szőrzet baromi kellemetlen is, hiszen emiatt még jobban izzadok (főleg hónalj tájba) és főleg nyáron. A fanszőrzet meg azért gáz, mert amellett hogy állandóan viszket (annak ellenére hogy napi szinten tisztálkodom), mindig sikerül becsípetni a sliccel, ráadásul nem is túl vonzó egy női szem (és az én szemem) számára sem. Ha leborotválom az egészet, tele lesz mindenem kiütéssel. Ha meg legyantázom... (akkor inkább választanám a szöges korbácsot és a tüzes vasat.)

Minden mást leszámítva, LÉTEZIK VÉGLEGES SZŐRELTÁVOLÍTÁSRA MÓD A 21. SZÁZADBAN? (Pénz nem számít, a boldog élet többet ér annál.)

2019. jún. 28. 11:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

"A te feleséged egyébként egy igazán emberséges ember lehet: Ami nagy vonalakban azt jelenti, hogy számára benső, azaz a "szeretet" nevű érzelem többet jelent, mint a "rút külső""

Nagyon kedves vagy, de nem a "rút külsőm" ellenére szeret, hanem simán nem talál rútnak, és szereti hogy szőrös vagyok. Sok ilyen nő van. A hátamat csak azért nyírja, hogy kicsit kevésbé tűnjek vadembernek az uszodában, szaunában, strandon. De ha lenyírnám a mellkasomat, felháborodna.

Sajnálom hogy egy ilyen traumatikus élményen mentél keresztül, hogy az első csajod gyantázni küldött. Utólag el kellett volna küldened a francba, dehát a szükség nagy úr, dugni akartál és te se gondoltad hogy ilyen komplexusokat okoz később. Olyan nőt kell keresni, akivel alapból működik a kémia. Mint írtam, sokan ösztönösen vonzódnak a szőrös férfiakhoz, tehát ez nem egy bonyolult feladat, hidd el van tapasztalatom a témában.

2019. jún. 28. 13:28
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Jelen pillabatban NEM létezik végleges szőrtelenítés! Csak tartós. Ezt kúra szerűen kell csináltatni. Kb 5 évig ritkább lessz a szőrzet, de teljesen nem fog eltünni!

A szőr nem vastagodik a borotvàtól! Tévhit!

Csak mivel a szárát vagja el, ami vastagabb mint a vége, ezért vastagabbnak tűnik!

Helyedben pszihológust keresnék fel!

2019. jún. 28. 13:31
 13/17 A kérdező kommentje:

"Nagyon kedves vagy, de nem a "rút külsőm" ellenére szeret, hanem simán nem talál rútnak[...] A hátamat csak azért nyírja, hogy kicsit kevésbé tűnjek vadembernek az uszodában, szaunában, strandon."

Elnézést, ha úgy tűnt, hogy "kedveskedni" vagy "hízelegni" akartam. 🙂 Az általam kifejezett gondolatmenet annál sokkal mélyebb és sokkal komplexebb, mint amit maga a kifejezésmód takar.

Hadd mondjak egy példát:

- Én egy bibircsókos, ragyás, foghíjas, szőrös testű, púpos hátú, nyomorék ember vagyok - azaz nem érzem magam úgy, mint egy teljes értékű, "igazi emberi lény" (nemtől független). De aztán jön egy másik ember, aki képes engem elfogadni minden hiányosságommal együtt, mert ez az ember nem azt nézi hogy én adott esetben milyen is vagyok kívül (hogy egy Quasimodo vagy vagy Csubakka vagyok), hanem azt, ami legbelül vagyok.

Az én szememben ezért is jelent sokat magának az "emberségnek" a fogalma.

Állítólag az olyan emberek, mint pl. egy "igazán szerető feleség" vagy egy "igazi, őszinte barát" adott esetben képesek sokkal többet kihozni egy másik emberből, aki mondjuk nem hinné el ezt saját magáról.

Más kérdés az, hogy én már rég nem hiszek ebben, ezért inkább csak a testi külsőségeknek rendelem alá magamat.

2019. jún. 28. 14:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásból írom, de neked sokkal többet tudna segíteni egy pszichológus, mint kozmetikus. A szorongásod következménye a szőr iránti viszolygásod, nem a kiváltó oka.

Az igazi okot kellene megkeresni, feldolgozni, attól lenne jobb az életed, nem a szőrtelenítéstől.

Még ha létezne is az általad óhajtott tartós módszer, másnap reggel már egy másik súlyos (tévesen) problémával küzdenél.

Nem vagy bolond, de kicsit beszélgetni kellene erről szakemberel.

2019. jún. 28. 14:16
 15/17 A kérdező kommentje:

# 14

Az összes "pszichomókus" lóf**zt nem ér! Nem akarok több pénzt költeni ezekre a semmitérő, pénzhajhász kuruzslókra!

A tartós szőrtelenítéssel legalább látványos eredmény érhető el, mert ezáltal már nem fogom szégyellni a saját testemet, szívesen megyek ki a strandra és jóval nagyobb is lesz az önbizalmam. Inkább erre költenék mint a tetves, semmitérő, csaló pszichomókusokra - akik nem azért vannak hogy segítsenek, hanem hogy a saját tudásukat használva minél jobban kifosszák az embereket. Nem agyturkászok kellenek ide, hanem egy normális emberi társadalom.

Na de ne kanyarodjunk el annyira a témától.

Én még mindig nem tudtam meg, hogy mi az a "tartós módszer" aminek köszönhetően tartósan meg lehet szabadulni a testszőrzettől (számomra már ez az ominózus "öt év" is fantasztikus dolog volna).

2019. jún. 28. 14:46
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én egy bibircsókos, ragyás, foghíjas, szőrös testű, púpos hátú, nyomorék ember vagyok - azaz nem érzem magam úgy, mint egy teljes értékű, "igazi emberi lény" (nemtől független). De aztán jön egy másik ember, aki képes engem elfogadni minden hiányosságommal együtt, mert ez az ember nem azt nézi hogy én adott esetben milyen is vagyok kívül (hogy egy Quasimodo vagy vagy Csubakka vagyok), hanem azt, ami legbelül vagyok."

Ezzel sem magadat szereted, hanem azt, hogy valaki szeret.

IPL tartós módszer. Pszichológus meg van ingyen.

De lehetek őszinte? Nekem tetszik, hogy ez neked nem tetszik, és nem csak olyan vagy, aki azt mondja, így szartak a világra, így kell elfogadni. Ha nem okozna ez neked ekkora traumát, lehetne több férfi ilyen. Mert ha én írnám ki ezt a kérdést, nőként nem pszichológushoz küldenének, hanem a drogériába, hogy mégis mit várok, szőrtelennek kell lennem.

2019. jún. 28. 14:53
 17/17 A kérdező kommentje:

# 16

Köszönöm. Én az emberről egyébként nemtől függetlenül alkotok véleményt. Először jöjjön maga az ember, aztán jöhet a nem.

Viszont ironikus módon számomra ez az egész már csakis a külsőségről szól. Sajnos megmérgezett a "modern emberi társadalom" gondolkodásmódja. 🙂

Azaz hiába találnék valakit, aki képes volna elfogadni úgy, ahogy vagyok - ez az egész "testi dolog" annyira mélyen beleégett a tudatalattimba (azaz az izmos és szőrtelen férfi test ideálja, emellett olyan hihetetlenül meggyűlöltem a testszőrzetet a kellemetlen élmények miatt) - hogy én még ekkor sem tudnék megbékélni saját magammal, hiába szeretnének úgy, ahogy vagyok. "Nem a ruha teszi az embert" - DE IGEN. (Ilyen világban élünk, ez van, ezt kő szeretni.)

Ezt az IPL-t minden esetre kipróbálom. Köszöntem a segítséget!

2019. jún. 29. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!