Van valami házilag is elkészithető pakolás száraz töredezett hajra a hajvasalás miatt? Habokról tudok de valami hatékonyabb pakolást szeretnék, amit esetleg otthon is ellehet késziteni?
Először is fontos,hogy használj hővédőt a hajadra,minden hajvasalás és szárítás előtt.(Bár én úgy gondolom a szárítás nem fontos.Én sosem szárítom a hajam.Télen egy törölközőbe csavarom a hajam,3negyed óra múlva kicserélem száraz törcsire,és össz.másfél óra múlva megszárad.)
Találtam ezen az oldalon egy linket,ahol már feltették ezt a kérdést,és hasznos válaszok is vannak: http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__bor-es-hajap..
A fentebbi linket amit bemásoltam,nem olvastam el a válaszokat,szóval lehet,hogy egyik pakolásom már szerepel ott is.Nos én ezeket a hajpakolásokat tudom:
Meleg olajos pakolás.
A pakolás hatása:Helyrehozza a száraz hajat,ápolja a töredezett hajvégeket.
Hozzávalók:3evőkanál szezámolaj,3evőkanál jojobaolaj,1evőkanál szárított csalánlevél,1tojásfehérje
Elkészítése:Keverd össze a hozzávalókat,egy kis lábosbann melegítsd langyosra.Melegen szedd ki a csalánleveleket és az olajat jól maszírozd a hajadba úgy,hogy mindenhova egyformán jusson.Meleg törölközővel tekerd be a hajad(turbán)fél óráig hagyd hatni a pakolást,de még jobb ha tovább tudod,akár 5-6órára.Az olajat rendes samponos hajmosással mosd le.
Hajvégre.
Hozzávalók:1tojássárgája,2evőkanál méz,10g élesztő.
Elkészítése:A tojássárgáját összekevered mézzel,belemorzsolod az élesztőt,és csomómentesre dolgozod.Hűtőben állni hagyod köbö 2-3óráig.
Használat:Mielőtt használod felkevered,majd bekened a pakolással a hajvégeket.Fél óra múlva először hideg,majd meleg samponmentes vízzel leöblíted.
Am hajadra a következő növényet tudom még ajánalni:
GINZENG:Pótolja a száraz haj elvesztett nedvességét,a hajat fényessé és rugalmassá teszi.
/pici cutte/
Előző válaszoló vagyok.utólag nem igazán javítottam még ki az írásom,de ez most elég parasztos lett.Nem szeretném,ha bárki is azt hinné,hogy így írok.Szóval:Am hajadra a következő NÖVÉNYET tudom még ajánalni.NÖVÉNYT akart lenni:D
/pici cutte/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!