Melyik a jobb, a gél lakk vagy a műköröm?
Még sohasem volt semmilyen körmön. Erős, szép körmön van, ezért fonros lenne ha olyan módszerrel csinálnám aki nem teszi annyira tönkre.
A kérdésem az lenne, hogy melyik a jobb megoldás és melyik a kímélőbb?
Ti melyiket használjatok a kormotokon?
Ha szép erősek a körmeid és megtudod növeszteni a kívánt hosszra akkor a gél lakkot ajánlom. Szerintem a műköröm kényelmetlenebb, olyan vastagra csinálják.
A meglévő körmöd amúgy ugyanúgy reszelik, előkészítik. Lakk és építés előtt is.
Ha normális körmöshöz mész, nem kóklerhez, akkor egyik se teszi tönkre. Ha kóklerhez mész, akkor meg mindkettő tönkreteheti.
Egyik se "jobb" szerintem, nekem felváltva van. Általában télen van vékonyan ráépítve, télen könnyebben törik a sajátom.
Ha erős a körmöd, akkor elsőként mindenképp megpróbálkoznék a géllakkal, egyébként vannak sima lakk formátumú ecsetes, leoldható körömerősítő anyagok, nekem is olyan van a lakk alatt, így nem annyira "veszélyes" építés nélkül se, ha megnő hosszúra. :)
Nekem igazából még annyiból jobb a sima géllakk, mert nem forrósodik fel a lámpában (építésnél van pár kellemetlen másodperc), és mert feleannyi idő alatt készül el.
(Műkörömből nekem zselés volt csak mindig, a többiről nem tudok nyilatkozni.)
Nem tette tönkre egyik se, már 3 éve van a körmeimen valami (néha épített, néha csak az erősítő és a lakk), semmivel se lettek rosszabbak, mint azelőtt. Sőt, a körömágyam és a köröm körül a bőröm jobb állapotban van, mint mikor magamnak lakkozgattam, mert most nem kell kétnaponta acetonozni.
"Ha normális körmöshöz mész, nem kóklerhez, akkor egyik se teszi tönkre. Ha kóklerhez mész, akkor meg mindkettő tönkreteheti."
Igen, ezzel egyetértek. Nekem is volt már szinte minden. Most jó ideje zselés van, rendben van minden.
Nekem legutóbb 2 hónapja lett leszedve a zselé, azóta csak géllakk, semmi problémája, pedig hosszúra van hagyva, és éppen házat újítunk fel, tehát kapja rendesen szegény kezem a kalapálást, kerti munkát, bútorpakolást, egyetlen egy körmöm se tört le.
Nem hinném, hogy maga az építés, vagy annak elhagyása ártana.
Először ballagáskor volt épített műkörmöm, utána nekem sokkal erősebb lett a körmöm, szokatlan de így volt.
Aztán lassan 2 éve megint műkörmöm van, volt pár géllakk, nekem az is tetszett de L-es méretet preferálok, azt mindenképp építeni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!