Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan hozzam rendbe az arcbőröm?

Hogyan hozzam rendbe az arcbőröm?

Figyelt kérdés

20 éves lány vagyok, nem élek szexuális életet, a menstruációm viszonylag pontosan jön meg, talán 1-2 nappal hamarabb.

Régóta küzdök a pattanásos bőrömmel, Anyukámnak és a Nővéremnek sem ilyen a bőre mint az enyém. Alapvetően elég száraz bőröm van, hámlani is szokott az orrom körül. Himalaya arcradírt használok maximum heti 2x, emellett Nivea micellás vizet. Néhány durva pattanásomra szoktam az Alksebor kenőcsöt kenni. Az alapozóm essence, de használtam már Garnieres BB krémet is nyáron. Alapozó alá mindig teszek Nivea nappali krémet, mert száraz a bőröm.

Jelenleg undorító a bőröm, már varas, piros, kikapart, gyulladt pattanásokkal van tele, főleg a “pofim”. 1-2 db egymás mellett, de nem múlik el már kb 2 hete. Bevallom túlnyomkodom mindig, de ha nem is teszem akkor is olyan csúnya marad, pedig letisztítom mindig. Borzasztóan zavar, hogy nem mehetek sehova alapozó nélkül, mert tudom hogy gusztustalan a bőröm.

Egyre jobban odafigyelek arra is hogy sok vizet igyak, elkezdtem diétázni is, nem eszek kenyeret,tésztát, chipset, péksütiket, nasikat, nem iszom üdítőt, kávét sem. Semmi nem változott. A tejtermékeket nem tudom elhagyni bevallom, lehet hogy arra vagyok allergiás?

Kozmetikushoz nem járok, mert szégyenlem a bőröm. Orvosnál sem jártam, mert nem szeretnem ha felírna fogamzásgátlót, mert ha nem muszáj nem szedem.

Mi az ami rendbe hozná a bőröm? Szolizzak? Menjek orvoshoz? Mit szedjek? Mivel kenjem? Segítsetek kérlek, mert borzasztóan zavar!!

Ha kell privátban képet is küldök..

2019. ápr. 23. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Keress mas arctisztitot es mas arcradirt

Ha nem valik be, borgyogyasz! Nekem o irt fel ecsetelot es jo volt

2019. ápr. 23. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Így leírva nekem nem tűnik annyira gáznak. Küldj ha gondolod de én a kozmikust javaslom látatlanban.
2019. ápr. 23. 20:03
 3/13 A kérdező kommentje:
A kometikus kinyomkodná a mitesszereimet az oké, de mit csinálna ezekkel a gyulladt, varas pattanásokkal? Utána megint fájna az egész arcbőröm.. :(
2019. ápr. 23. 20:06
 4/13 anonim ***** válasza:
1-2 darabot írsz a pofidon. Az semmi. Ne piszkáld őket, azért van valószínűleg csúnyán begyulladva.
2019. ápr. 23. 20:09
 5/13 anonim ***** válasza:
A bőrgyógyász nem csak fogamzasgatlot ir fel az arcra, számtalan mas lehetőség is van.
2019. ápr. 23. 20:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Ne radírozd, kell egy jó arclemosó a micellás víz mellé/helyett, és nézd meg itt az aknéról szóló részt:

[link]

2019. ápr. 23. 23:27
 7/13 anonim ***** válasza:
29%
Egyreszt en kapasbol rengeteg hibat latok itt, amik okozhatjak a problemaidat, es sulyosbithatjak. Fizikai arcradirt NEM hasznalunk. Szerencsere mar sok magat kepezo kozmetikus is elutasitja, ugyanis az egyetlen amit elersz vele, hogy a bakteriumokat jol elkeni az egesz arcodra, es a dörzsöles miatt jol beledörzsöli mashova is oket. Kemiailag hamlasztunk (the ordinary markanak nezz utana), es utana fenyvedozunk szigoruan. Ilyen mindenfele nivea meg tarsai vackot iktass ki. Tele van parfümmel, meg alkohollal. Aztan kened a kremet, hogy hidrataljon, de nem tud, mivel ott az alkohol, ami szarit. Mindenbol alkoholmenteset vegyel! Ezeket a szarito kenocsokot pattanasra felejtsd el. Ezeknek a legtobbje is csöpög az alkoholtol es nem a te problemaidra valo. Pattanast nem piszkalunk! Ha csak nem ragaszkodsz a hegekhez es az elfertozodeshez utana. Alapozot azonnal hagyd el. Tudom, milyen erzes, de majd megszokod. De amig rendszeresen eltomited a porusaidat, hogy szeretned hogy kitisztuljanak? Tejtermekeket sajnos igenis ki kell iktatni, ahogy a glutent is teljesen. Ha nem latsz valtozast, legalabb tudni fogod biztosra. Kozmetikushoz nem is kell menned, mert a te korosztalyodban ez mar borgyogyaszati problema, es komoly egeszsegugyi gondokat is rejthet, ugyhogy orvoshoz mindenkepp menj el. Szolizni semmkepp se szolizz!
2019. ápr. 24. 08:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Bőrgyógyászhoz mindenképp menj el. Lehet, hogy írna fel neked azokból az erős gyógyszerekből, amik pár hónap alatt sokat javítanak a helyzeten. A nevüket sajnos elfelejtettem.
2019. ápr. 24. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:
bőrgyógyászat...
2019. ápr. 24. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Küldj nekem képet, és megmondom, hogy mennyire gáz. Mert ugye azt mondtad, hogy nagyon szégyelled magad, de ez leginkább testkepzavar..
2019. ápr. 24. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!