Miért titulálják sokan gagyinak az olcsó dolgokat?
Mármint, átfogóan mindent, ami nem professzionális, csak drogériás, nem minimum parfümériás, nem 5000Ft és attól drágább, hanem csak 500Ft...
Engem hidegen hagy, mit használ más, van egy lélektani határ, ami felett akkor sem költenék, ha felvetne a pénz.
Illetve sok dologból bár volt alkalmam kipróbálni egy drágábbat, mégis az olcsóbbat veszem újra, mert az valahogy személy szerint nekem jobb.
Élőben is tapasztaltam ilyet. Az egyik lány a baráti társaságunkban megkérdezte, mivel festem a szempillám, mert olyan fekete, mintha tusvonalat is húztam volna a tövébe. Mondtam, az egyik Essence szempillaspirállal.
Erre kijelentette, hogy milyen kár, hogy egy olcsó vacakkal, mert ő 6000Ft alatt nem vesz szempillaspirált.
(Amugy az említett Essence szempillaspirálnak az összetevői is szépek, szóval semmilyen szempontból nem gagyi).
Ugyanígy pl a hajápolás.
Próbáltam profi termékeket, 12 ezer felett fizettem egy flakon samponért meg a pakolásért, de hamar rájöttem, hogy az én hajamnak nem lesz jó. Ajánlásra próbáltam ki egy 300Ft-os, teljesen natúr hajpakolást, az én hajam érdekesmód, azt szereti jobban.
Nem arra akarok utalni, hogy a drága gagyi, sznobság, sz.r, hanem hogy van, akinek ez jó, van akinek meg az (jé, milyen fura, hogy nem vagyunk egyformák), és enm tartom korrektnek, ha beszólogatnak, bunkóznak, csak mert nekem egy olcsóbb dolog vált be.
Itt is sokan teszik előszeretettel (ajánlani mást mondjuk nem tudnak helyette, csak benyögik, hogy "az egy f.s")
Nem tudom, nem sok mindent próbáltam tőlük, de lassan 10 éve használom a szempillaspiráljukat (mondjuk amit eleinte szerettem, megszűnt közben, így most egy másikat), illetve az új korrektorok is jók, meg némelyik fedőlakk.
Mondjuk az alapozókra (én azt nem használok semmilyet) sokan panaszkodnak valóban.
Szóval, nem mondom, hogy minden jó, ami olcsó, de nem is rossz az összes, hogy kampányolni kelljen ellene.
Nem te.
Hanem:
"Élőben is tapasztaltam ilyet. Az egyik lány a baráti társaságunkban megkérdezte, mivel festem a szempillám, mert olyan fekete, mintha tusvonalat is húztam volna a tövébe. Mondtam, az egyik Essence szempillaspirállal.
Erre kijelentette, hogy milyen kár, hogy egy olcsó vacakkal, mert ő 6000Ft alatt nem vesz szempillaspirált.
(Amugy az említett Essence szempillaspirálnak az összetevői is szépek, szóval semmilyen szempontból nem gagyi)."
Erre gondoltam konkrétan.
(meg egy-kétszer az oldalon is beszóltak, amikor egy olcsóbb, de nekem bevált terméket mertem ajánlani egy kérdezőnek a "Milyen ...-ot ajánlotok?" kérdésekre)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!